Не е тайна, че пазите тайни. Всъщност повечето хора имат

...
Не е тайна, че пазите тайни. Всъщност повечето хора имат
Коментари Харесай

Как пазенето на тайни вреди на здравето?

Не е загадка, че пазите секрети. Всъщност множеството хора имат най-малко няколко секрети, които в никакъв случай не са споделяли с никого и евентуално няма да го създадат. Какви обаче са вредите за здравето, идващи от пазенето на секрети?

Тайни постоянно е имало и ще продължава да има. Дори и най-честният и прям човек пази най-малко една загадка. Характерът на тайната може да бъде доста друг – от нещо, обвързвано със личните възгледи и полезности, през невярност до осъществяване на нелегално деяние.

Дефиницията за загадка е: „ съзнателно укриване на информация от един или повече индивида “.

Пазенето на секрети постоянно може да бъде нездравословно в дълготраен проект, както физически, по този начин и психически. Как тъкмо обаче пазенето на загадка ни вреди? Оказва се, най-големият риск от пазенето на секрети, идва от един главен фактор – човек мисли постоянно върху своята загадка, като че ли е „ затънал “ в нея и това провокира разнообразни отрицателни страсти като виновност, позор, терзание и така нататък
Какво ни кара да имаме секрети?
Пазенето на загадка нормално е с една единствена цел – да защитим нещо, без значение дали това са възприятията на различен човек или пък личната си известност.

Защо тайните са толкоз нездравословни?
Тайните могат да бъдат психически нездравословни, тъй като човек няма опция да разисква тематиката с други хора. Нежеланието за шерване на съответна загадка идва най-много от възприятието на позор и страха от осъждане/критика.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР