Не е тайна, че Мохандис Ганди е имал своеобразен поглед

...
Не е тайна, че Мохандис Ганди е имал своеобразен поглед
Коментари Харесай

Скритите перверзии на Махатма Ганди

Не е загадка, че Мохандис Ганди е имал самобитен взор върху половия живот. Често приказвал за интимностите и давал на почитателите си много необикновени директиви за това по какъв начин най-добре да съблюдават непорочие. Например, младоженците съветвал да заобикалят "съпружеския дълг ", с цел да спасят душата си. Известно е и това, че учителят лягал да спи гол до разсъблечени, възбудени дами, с цел да закали по този начин духа си, написа "Блиц ".

Но какво в действителност се крие зад благочестието и целомъдрието на великия влъхва? И за какво министър председател министърът на индийския щат Траванкор назовава "Бащата на нацията " - "най-опасният, полурепресивен извратеняк "?

Един ден татко му се разболял тежко и всички очаквали гибелта му. Ганди дежурил край леглото му, само че го напуснал, с цел да прави обич с жена си. Когато бащата умрял, синът не бил до него. Това надълбоко възприятие за виновност провокирало омерзение към "похотливата обич ", която от този миг постоянно щял да свързва със гибелта на татко си.

Ганди не повдигал тематиката за полови взаимоотношения, до момента в който не навършил 30 години. В този интервал работел като доброволец в корпуса за Бърза помощ, помагайки на колониалната английска войска в боевете в Южна Африка.

Попадайки на бойното поле в интервала на Бурската война и зулуските въстания, Ганди намерил задачата си - да служи на човечеството и да носи концепцията за непорочие и невзискателност. На 38 години той приел обет за непорочие и се посветил на духовния живот. През първата година призовавал ревниво читателите на вестника си "Индийско мнение " да не стъпват в брак. Ако въпреки всичко женитбата била неизбежна, мъжът трябвало да се въздържа от сексуален акт с жена си.

В първите си ашрами Ганди почнал да организира опити с въздържанието. Момчетата и девойките трябвало да се къпят и да спят дружно. Каквито и да е съприкосновения или диалози на срамни тематики били строго неразрешени. Мъжете и дамите спали настрана и в случай че мъжът инцидентно изискал да прави секс с дамата, трябвало да одобри студена вана.

Тези правила обаче не важали за самия Ганди. Нерядко той спял или се къпел дружно с привлекателната сестра на секретаря си - Шушила Наяр. На всички обвинявания към него той отговарял свободно и без засегнатост: "Докато тя се къпе, аз си затварям очите. Не знам даже дали е гола или по долно долни дрехи. Само по звука разбирам, че употребява сапун. "

Махатма Ганди е роден в индийския щат Гуджарат и се дами на 13 години през 1883 година за момиче, по-голямо от него с една година. Двойката водела естествен сексуален живот и делила легло в обособена стаичка в дома на родителите на Ганди. Скоро дамата му - Кастурба забременяла.

Привилегията да обслужват персонално Ганди получавали единствено определени и това предизвиквало ревнивост измежду останалите дами от ашрама.

През леглото на Мохандас минали доста дами, на които другояче било неразрешено да спят със личните си мъже. В рамките на "експериментите " послушниците трябвало да извършват разнообразни задания - четели му писмата, приготвяли храна, бръснели го. Много материали от този момент били унищожени, само че въпреки всичко са останали някои уличаващи следи.

"Може ли да се назова казусът, в който Вайна е спала с мен в едно легло - греховен? Ще кажа единствено, че тя фактически е спала до мен ", написа Ганди.

Между другото, тежкото самоограничение, за огромно страдание на Ганди, по никакъв начин не спасявало мъжете от полюции. Учителят имал съвсем мистична религия в силата на спермата и постоянно обичал да повтаря: "Този, който пази семето си, получава мощ. "

В края на 40-те години Индия била покосена от ислямския фракционизъм. Онези времена претендирали подсилване на духа и по-привлекателни дами. През1947-ма година 33-годишната Шушила била изтласкана от леглото на Ганди от 18-годишната внучка на сестра му. Махатма Ганди предложил на младата Мана да разделят една постелка с думите: "И двамата можем да бъдем убити от мюсюлманите, би трябвало да се пречистим! "

Такова държание не било постоянно призната процедура от брахмачари. Ганди преразгледал концепцията на обета: "Този, който живее без сласт и непрекъснато участва в Бог и той в него, може да лежи без облекла до гола жена, колкото и красива да е тя, и колкото и мощен да е гладът на плътта. " С други думи - учителят преразгледал понятието непорочие и го преработил по свое убеждение.

Преди да бъде оповестена независимостта на Индия, Ганди поел върху себе си отговорността да придаде на опитите си национална значителност. "Смятам, че същинската работа на страната изисква съблюдаването на тези правила ", твърди той.

Идеята му била разкритикувана от членовете на фамилията му и водещи политици по това време. Двама редактори на вестниците му и някои сътрудници на Мохандас даже подали оставка, само че това единствено разпалило учителя повече.

"Ако не разреша на Мана да спи с мен, въпреки и да считам това за нужда, белким това не приказва за моята уязвимост? " Скоро в ашрама се заселила 18-годишната Абха, дамата на внука на Ганди и през август 1947 година тя почнала да спи в леглото на остарелия преподавател дружно с Мана.

Великият водач бил убит през януари 1948 година и даже тогава Абха и Мана били паралелно една до друга. Независимо, че племенничката му била негова вярна спътница през последните години, родствениците му решили да я зачеркнат от историята на Бащата на нацията като "тъмно леке ".

През 70-те години Шушила разкрила искрено спомените си от прекарванията през тези години. "Когато възникваха въпроси за физически контакт на учителя с дами, с Мана, с Абха, с мен, беше измислена концепцията за опитите с брахмачария. Явно Ганди си живееше както му се желае и единствено, когато го притискаха към стената, превръщаше личните си желания в космична система от изгоди и поощрения. "

Фигурата на Махатма Ганди е прекомерно значима за историята на Индия. Великият публичен хуманист предотврати голяма кървава война и затворен кръг от принуждение. Нееднозначното му виждане на понятието непорочие е разтревожило обществеността, само че както и доста други, велики хора, Ганди е диктувал изискванията на играта.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР