Не е тайна, че кафе навиците на хората са различни.

...
Не е тайна, че кафе навиците на хората са различни.
Коментари Харесай

Страстта към кафето може да е кодирана във вашата ДНК

Не е загадка, че кафе навиците на хората са разнообразни. На някои просто не им стига,  а други са удовлетворени и на чаша еспресо дневно. Други пък успявят напълно без кафе.

Сега учените може би са успяли да обяснят всички тези разлики като са изследвали ДНК на пристрастените към кафето. Те са разкрили, че “виновникът ” за това по какъв начин тялото ни разгражда кафеина са избрани генетични вариации.

Екипът от университета в Единбург, Англия, е открил, чв хората с ДНК разновидност в ген, наименуван PDSS2, пият по-малко кафе спрямо тези, които нямат тази разновидност.

Хипотезата за момента е, че тази разновидност забавя обработката на кофеина, като кара тези, които имат вариацията да пият по-малко кафе, тъй като те са задоволително “будни ” и нащрек и без кафе.

Генетикът Никола Пирасту споделя: “Хората с по-високи равнища на този ген метабилизират кофеина по-бавно  и това е главната причина да пият по-малко кафе. Те могат да пият кафе доста по-рядко и отново да изпитват позитивните му резултати. ”

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР