Не е тайна, че и най-щастливите двойки понякога се карат.

...
Не е тайна, че и най-щастливите двойки понякога се карат.
Коментари Харесай

Какво не бива да казвате на мъжа по време на семейни разпри

Не е загадка, че и най-щастливите двойки от време на време се карат. Неразбирателства се случват, само че би трябвало да знаете какво и при никакви условия не трябва да казвате на мъжа до вас.  Само една изречена дума може да провали всичко.

Съвременните фамилни психолози оферират лист със „ неразрешени “ по време на разпри думи и изрази, класифицирани съгласно степента на тяхната „ убиваща мощ “.

Думи за разлъка

Често в гнева си можете да кажете нещо ненужно, което в действителност не мислите. В основата си всяка свада на една двойка е постоянно срещан опит да се потвърди на отсрещната страна личната справедливост.

„ Писна ми от всичко, не желая повече да пребивавам с теб “ са доста рискови думи за всяка фамилна връзка. Водещи психолози в света са на мнение, че това може да се каже единствено в случай че в действителност сте подготвени да скъсате с колегата си. В противоположен случай, даже и да не го мислите, самият факт, че тези думи макар са произнесени, може доста да нарани колегата ви.

Какво е най-хубавото нещо да се направи в такава обстановка?

Излезте от стаята, бройте до 10. Само откакто сте изцяло спокойни, можете да се върнете в стаята и да продължите диалога. И се извинете за думите.

Държиш се като татко си

Такива думи по време на свада въобще не се споделят, тъй като наскърбяват двама души по едно и също време. Подобни изречения принуждават мъжа да заеме защитна поза. В никакъв случай не би трябвало да сравнявате колегата си с който и да било. Всеки човек е друг. От момента, в който страните по разногласието стартират да се наскърбяват, градивната част завършва. Когато това се случва постоянно, двамата последователно, само че несъмнено стартират да се отдалечават един от различен.

Още препоръки за по-леко превъзмогване на фамилните разпри

Как да се държим, когато се случи свада пред деца

Често възрастните, които се интересуват единствено от своите персонални връзки, даже не виждат, че децата са наоколо. Затова не забравяйте, в припадък на вашите усеща, че тези кавги нямат добър резултат върху душeвността и прочувственото положение на децата. Ако детето е станало очевидец на разпрата, е належащо незабавно да го успокоите и да му обясните, че не се е случило нищо непоправимо и че мама и баща ще се схванат. Не би трябвало да лъжете и да се пробвате да докажете на детето, че не е имало свада. Децата доста добре се усещат фалша. А лъжата пък е по-лоша и от кавгата.

Какво би трябвало да знаете за вярната „ борба “

За да се научите по какъв начин да се карате градивно, би трябвало да запомните следните неща, поучават психолозите. Никога не си коства да си спомняте в свада остарели неща от преди години. Това важи и за тези моменти, за които от дълго време сте дали прошка на колегата си. Защото да простиш значи да пуснеш спомените и в никакъв случай повече да не се връщаш към тях. Никога не упреквайте колегата си, че е просрочен. Дори да знаете, че сътрудникът ви постоянно закъснява, не трябва да му вършиме груби забележки. Ако не ви харесва да го чакате на избраното място, то идващия път вие сами ще дойдете да го срещнете по-късно. По-добре да му обясните, че не харесвате закъснението му в по-комфортна конюнктура.

Научете се да следите настроението на колегата си

Промяната в настроението се вижда доста елементарно. Когато мъжът реагира по-неутрално, има „ кисела физиономия “ или стои някак си похитен – това служи като първи сигнал, че „ бучка от засегнатост е заседнала в гърлото му “. Трябва неотложно да се вземат ограничения и нещата да влязат в естествени граници. Колкото повече отлагате, толкоз недоверието посред ви ще нараства и в един миг изцяло ще се отчуждите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР