Не е отговорно да фалираш обществения доставчик на природен газ

...
Не е отговорно да фалираш обществения доставчик на природен газ
Коментари Харесай

Теменужка Петкова към ПП: Ако искате да бъдете трайно в политиката, не смятайте, че всичко започва и свършва с вас


Не е отговорно да фалираш публичния снабдител на природен газ и в този момент да кажеш „ да се оправя служебното държавно управление “, съобщи депутатът ог ГЕРБ-СДС

„ През цялото време вие работехте на правилото на операцията, на правилото на изопачаването на обстоятелствата, ето ги последствията, незаконосъобразни решения, които водят до безпорядък в цялата страна, незаконосъобразни решения, които водят до това да се срутен цели системи, каквато е енергетиката, директно обвързвана с националната сигурност на страната и това се дължи не на нещо друго, а на вашата надменност, на нежеланието ви да четете законите и да ги спазвате, и да се вслушвате в мнението на политическите си съперници. Защото ние сме безусловно доброжелателни, когато ви споделяме тези неща. Ние, за разлика от вас, работим за българските жители и ни интересува тяхната орис. Не ни интересуват медиаторите, не ни интересуват всякакви лобистки ползи и правни адвокатски фирми. Така че, уважаеми сътрудници, да управляваш страната е на първо място отговорност. Със страдание го споделям, вие сте младежи, множеството от Харвард, не успяхте да издържите този тест за отговорността. Абсолютно безконтролно държание от самото начало “. Това съобщи някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова по време на дебатите, свързани с предлагането Иван Иванов да бъде възобновен на поста ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

По-рано през днешния ден Народното събрание публично реши да го върне отпред на регулатора.

По думите на Петкова не е отговорно министър-председателят да разгласи за държавна загадка от кое място ще са доставките на газ за България.

„ Не е отговорно да фалираш публичния снабдител на природен газ, да го доведеш до механически банкрут, и в този момент да плеснеш с ръце и да кажеш оттук насетне да се оправя служебното държавно управление или който откри за добре. Уважаеми сътрудници, четете деликатно решението на Конституционния съд и в случай че желаете да бъдете трайно в политиката, научете го наизуст, не повтаряйте тези неточности и не смятайте, че всичко стартира и свършва с вас “, обърна се Петкова към някогашните към този момент ръководещи.

„ Уважаема г-жо Петкова, ГЕРБ се държаха безочливо и надменно до момента в който управляваха в интерес на чекмеджетата. Те жестоко пренебрегнаха приходите и хората единствено за личните си чекмеджета и който е против нас не са жителите, против нас е корупцията и комисионерите на Газпром “, отвърна й от своя страна депутатът от Политическа партия Николай Ангов.

Петкова от своя страна му напомни, че е бил част от екипа на Румяна Бъчварова като нейн консултант. По думите й точно по тази причина минимум има право да приказва за ръководството на Борисов и неговите държавни управления, защото явно самият той е бил част от тях.

В отговор Ангов съобщи, че Бъчварова е един от най-почтените хора, ко
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР