Не е отчетено опасно за хората ниво на замърсяването на

...
Не е отчетено опасно за хората ниво на замърсяването на
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожара край Шишманци

Не е регистрирано рисково за хората равнище на замърсяването на въздуха при пожара в хранилище за боклуци край село Шишманци, община Раковски. Това разгласи шефът на основна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Николай Николов, представен от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Той предложи да бъдат уплътнени прозорците и вратите на жителите на селото, " до момента в който не дадем знак че ситуацията е изцяло безвредна, с цел да избегнем дискомфорт ".

Контролът на въздуха се следи от районната екоинспекция, като сега измервателната станция е в село Болярино, тъй като вятърът духа в тази посока. Следобед се чака промяна на посоката напразно на югоизток, тогава ще се включи нова контролна станция за следене на индикаторите на въздуха.

 Продължава гасенето на пожара край Шишманци
© Министерство на вътрешните работи

В същото време от двете страни на придвижването по автомагистрала " Тракия ", коятоп е покрай пожара, екипи на пътната полиция управляват трафика и са в подготвеност да уведомят още от Пловдив или от Стара Загора, в случай че видимостта бъде понижена.

Осигурено е задоволително количество вода, както и земна маса за затрупване и уединяване на горенето, разполагаем е нужната техника, като управлението на завода има подготвеност да обезпечи и спомагателна, осведоми Николов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР