Не е нужно редовно да посещаваме козметични салони, за да

...
Не е нужно редовно да посещаваме козметични салони, за да
Коментари Харесай

Няколко безвредни съвета за заздравяване на ноктите


Не е нужно постоянно да посещаваме козметични салони, с цел да имаме красиви нокти . Комбинацията от добре уравновесена диета, верен режим за хубост и добра персонална хигиена могат да ни оказват помощ в грижата за ноктите, без използването на нездравословни химикали.

Ето няколко съвета за укрепване на ноктите :

1. Използвайте овлажнител

Когато употребявате лосион или крем за ръцете си, не пропускайте да намажете кожичките и ноктите. Честото миене на ръцете или потреблението на дезинфектанти за ръце могат бързо да изсушат кожата и към ноктите, тъй че се опитвайте да ги овлажнявате след всяко измиване, в случай че е допустимо. Кокосово масло е чудесно средство за ноктите.

2. Внимавайте с кожичките към ноктите

Избягвайте да изрязвате кожичките към ноктите си. Те са предопределени да служат като преграда за бактериите и отстраняването им може да докара до мъчителни инфекции. Можете да пробвате с избутването им и да отрежете единствено мъртвата кожа.

3. Избягвайте потреблението на недодялан лак

Лакът за нокти нормално съдържа доста токсични химикали. За благополучие има компании, които създават лакове, които не съдържат толкоз нездравословни химикали. Затова не забравяйте да четете деликатно етикета. Подходяща алтернатива са водните лакове, които не траят толкоз дълго, само че са по-безопасни.

4. Заздравител вместо лак

Той не е толкоз прелъстителен като цветните лакове, само че заздравява ноктите, с помощта на метионин, който подтиква производството на кератин. Освен това оказва помощ при склонни към чупене нокти.

Свързани публикации.. Лекарствата, които убиват гъбички по ноктите 0 Как да ускорим растежа на ноктите и да ги подхраним? 0 За красиви кожа, коса и нокти – секс 0

5. Изберете добър лакочистител

Може да изберете подобен без ацетон , който е по-лек за ноктите. Той отстранява лака без да изсушава и унищожава структурата на ноктите, като резервира техния натурален искра.

6. Подхранете ги по натурален метод

Смесват се 2 ч.л. рициново масло, 2 ч.л. сол, 1 ч.л. масло от пшеничен зародиш. Разтрийте малко количество от сместа върху ноктите си. Оставете да подейства за 3 до 5 минути.

7. Хранете се здравословно

Диетата е доста значима за поддържането на здрави нокти . Протеинът е от решаващо значение, както и омега-3 мастните киселини. Храните, богати на витамин B понижават крехкостта, цинкът отстранява белите петна по ноктите, а калцият ги заздравява. Пийте доста вода, с цел да останете хидратирани.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР