Не е необходимо германското правителство да одобрява номинирането на нов

...
Не е необходимо германското правителство да одобрява номинирането на нов
Коментари Харесай

Германия: Не смятаме, че ние трябва да одобрим номинацията за нов шеф на ЕК

Не е належащо немското държавно управление да утвърждава номинирането на нов ръководител на Европейската комисия, това е работа на Европейския съвет, включващ водачите на страните от Европейски Съюз, сподели през днешния ден представител на канцлерката Ангела Меркел, представен от Ройтерс.

Той приказва във връзка изказването по-рано денем на някогашния водач на Германската социалдемократическа партия Зигмар Габриел, съгласно който партията има съображение да се отдръпна от ръководещата коалиция отпред с Меркел, в случай че номинацията на министърката на защитата Урсула фон дер Лайен не бъде утвърдена от държавното управление, осведоми Българска телеграфна агенция.

На постоянната си конференция в Берлин през днешния ден представителят на канцлерката, Щефен Зайберт, сподели: " Не е работа на едно национално държавно управление да прави предложение пред Европейския парламент. Това е работа на Европейския съвет. "

Европейският парламент би трябвало да утвърди номинацията на Урсула фон дер Лайен, направена през вчерашния ден от Европейския съвет на срещата му в Брюксел. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР