Не е необходим нарочен акт, с който да се сложи

...
Не е необходим нарочен акт, с който да се сложи
Коментари Харесай

Мария Шаркова: Личните лекари трябва да продължат да издават направление за PCR

Не е нужен умишлен акт, с който да се постави завършек на изключителната епидемиологична конюнктура, който да бъде оспорен . Решението за изключителната епидемиологична конюнктура се взема въз основата на отчет от държавния основен контрольор, по-късно по искане, отправено от Министерството на здравеопазването. След като е взето решение, че към този момент не са налице критериите за нейното продължение, обикновено е тя да завърши “.
Това разясни пред БНР юристът по здравно право Мария Шаркова.

И добави, че когато е оповестена изключителна епидемиологична конюнктура, министърът на опазването на здравето има пълномощия да разпорежда спазването на избрани противоепидемични ограничения .

„ Ако се одобряват препоръчаните в Закона за здравето промени, то министърът на опазването на здравето ще разполага с избрани пълномощия и без да е оповестена изключителна епидемиологична конюнктура “.

В предаването „ Нещо повече “ юристът изрази мнение, че и след края на изключителната епидемиологична конюнктура би трябвало да се резервира правото персоналните лекари да издават посоки за PCR проби .
Интервюто с Мария Шаркова можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР