Не е имало пробив в защитата на личните данни в

...
Не е имало пробив в защитата на личните данни в
Коментари Харесай

Йорданова увери отново, че не е имало пробив в защитата на личните данни в БУЛСТАТ

Не е имало пробив в отбраната на персоналните данни в указател БУЛСТАТ . Това удостовери още един път министърът на правораздаването Надежда Йорданова в отговор на въпроси на депутатите в Народното събрание за приключването на персонални данни от Агенцията по вписванията, указател БУЛСТАТ.

Министър Йорданова изясни, че в Агенцията по вписванията има създадени, процедури и свързани със отбрана на персоналните данни, както и вътрешни документи, които регламентират политика за отбрана на персоналните данни обща рамка и политика за отбрана на персоналните данни на указател БУЛСТАТ и други.

По думите й с политиката за персоналните данни админът заявява, че ползва подобаващи механически и организационни ограничения, с цел да обезпечи законосъобразно култивиране на данните на физическите лица.

" В Агенцията по вписванията на 31 август 2021 година е одобрена от изпълнителния шеф процедура за деяние - известяван при нарушение на сигурността на персоналните данни в Агенция по вписванията. Процедурата, регламентира дейностите, предприемани от администрацията, обработващите персонални данни и длъжностното лице по отбрана на персоналните данни при положение на нарушаване на сигурността на персоналните данни ", съобщи още Йорданова.

По думите й постоянно се прави тест, с цел да се реши по какъв начин се извършват тези условия. " Проблемът, който дискутираме, беше обвързван с осъществяване на настоящ закон, който променихме ", сподели тя.

Анна Александрова от ГЕРБ регистрира, че проблем има и самият факт, че има формирано досъдебно произвеждане, приказва, че подобен съществува.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР