Не бива да си задаваме въпроса какви жертви не можем

...
Не бива да си задаваме въпроса какви жертви не можем
Коментари Харесай

ГЕРБ като Кенеди: Не бива да си задаваме въпроса какви жертви не можем да сторим днес, а да се запитаме какви жертви трябва да бъдат направени

Не бива да си задаваме въпроса какви жертви не можем да сторим през днешния ден, а да се запитаме какви жертви би трябвало да бъдат направени, с цел да може най-малко малко да се доближим до духа на тези велики българи. Това се споделя в декларация на ПГ на ГЕРБ-СДС във връзка по мотив 2 юни - Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.

Думите в декларацията на ГЕРБ-СДС в действителност са тавтология на известния откъс на американския президент Джон Кенеди: " Не питай, какво може родината ти да направи за теб, а питай, какво можеш да направиш ти за родината си. "

С живота си и подвига си Ботев извиси себе си до върха на пантеона на българските национални герои, със гибелта си – реализира величие, прочете Марин Маринов в декларацията от името на парламентарната група. Ботев постоянно ще бъде образец за това по какъв начин би трябвало да се живее и защо има смисъл да се почине, се споделя в декларацията. 

" Не търси нищо, " Но... стига ми тая премия - да каже нявга народът: умря бедняк за истина, за истина и за независимост ", цитира Маринов поета.

„ Затова остава недостижимо еднакъв съдник и ярък образец, който би трябвало да следваме в 21 век. Да молим Бог да не ни изпраща тествания, както в това време, само че и да ни дава сили да прекосяваме с достолепие през сегашните компликации. Нека, когато изпадаме в дребнотемие, в ежби между тях и, когато, вместо да сплотяваме хората, ги противопоставяме, да се сетим за строгия взор на поета и сами да си дадем присъда.

Нека не съдим никого, даже и тези, които пред герба, пред знамето, пред целия български народ трансфораха тази най-висока естрада в България в гладиаторска сцена на низки пристрастености. Присъдата им е дадена – от Ботев. „ Крещим, само че щом изтрезнеем, забравяме думи, обети и немеем, и се смеем пред национални свети жертви “, се показва в декларацията на ГЕРБ-СДС. 

Днес доста хора ще упражняват красноречието си във връзка Деня на респект към паметта на Христо Ботев и починалите за свободата на България, би било почтено обаче да замълчим, освен поради традицията да почитаме паметта на героите си с минута безмълвие, а и поради това, че доста постоянно се оказваме неспособни да повторим техните каузи, посочи Марин Маринов.

Неспособни да създадем взаимни отстъпки със своето его, със своите тясноличностни и тяснопартийни ползи, дано всички осъзнаем високата си отговорност в днешното нелеко време, да потвърдим, че дедите ни не са се борили на вятъра, че не сме недостойни техни потомци, се приканва в декларацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР