Не биха могли да съществуват дори наченки на спор кой

...
Не биха могли да съществуват дори наченки на спор кой
Коментари Харесай

Арсенал-Юнайтед: Дуел, който вещае мирис на кръв

Не биха могли да съществуват даже първи проблясъци на спор кой е централният мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Не и когато Арсенал и Манчестър Юнайтед излизат един против различен в дерби, което водачът в класирането Манчестър Сити ще наблюдава с неприкрит интерес. Четвъртият в класирането отбор на „ топчиите” - и със 100-процентов актив от семействата си - посреща втория в опит да го догони и бетонира наличието си в топ 4.

Срещата започва тъкмо в 19,30 часа българско време и почитателите ще могат да я следят посредством директното предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY.

Залогът на „ Емиратс” се повишава в допълнение от обстоятелството, че противниците няма да могат да разчитат на някои от най-важните си играчи. За Арсенал навън от сметките е най-скъпият в клубната история Александър Лаказет, който пострада при разгрома с 5:0 над Хъдърсфийлд в предишния кръг. Юнайтед съвсем несъмнено няма да разчита на новата си покупка Неманя Матич, въпреки и да има възможност сърбинът да успее в точния момент с възобновяване си. С групата обаче не пътуваха изпадналият в недружелюбност плеймейкър Хенрих Мхитарян и нападателят Златан Ибрахимович.

Арсенал съумя да превъзмогне слабия старт на сезона си, с цел да откри още веднъж място в топ 4. Домакинската форма на отбора имаше основна роля за това, а като прибавим и срещите от предишния сезон, то „ артилеристите” са в серия от 12 следващи победи пред лична аудитория.

В същото време мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо не съумя да реализира победа в последните си 11 гостувания против отбори от „ огромната шесторка”. За последно той го направи през ноември 2014 година, когато победи Ливърпул с 2:1 на „ Анфийлд”. В 10 от упоменатите 11 мача неговите тимове съумяваха да вкарат единствено по един гол.

Още статистика преди 197-ия турнирен двубой сред Арсенал и Юнайтед:

- Арсенал загуби единствено един от последните си 5 дуела против Юнайтед за състезание (2 победи и 2 равни), като завоюва последните два без да допусне гол в мрежата си.

- От май 1991 година „ топчиите” не са реализирали три следващи победи над Юнайтед вкъщи.

- Няма различен тим от Висшата лига, който да е печелил повече гостувания против Арсенал от Манчестър Юнайтед (7, наедно с Ливърпул). Само Челси (4) е печелил повече на „ Емиратс” от „ алените дяволи” (3).

- Това ще бъде 18-ият конфликт сред Арсен Венгер и Жозе Моуриньо, като португалецът има единствено 2 загуби (8 победи и 7 равенства). По-важното е, че тези загуби пристигнаха в последните 4 мача.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР