Не бих могла да кажа на какво точно инфлуенсърите учат

...
Не бих могла да кажа на какво точно инфлуенсърите учат
Коментари Харесай

Весела Григорова, психотерапевт: Животът на децата на инфлуенсърите е ограбен

Не бих могла да кажа на какво тъкмо инфлуенсърите учат децата си по този метод, тъй като в близкото ми обграждане няма инфлуенсъри. Но мога обаче да кажа, че животът на тези деца е ограбен. Те са постоянно снимани, изследвани, нямат персонално пространство, постоянно им се споделя какво да вършат, тъй като публиката ги следва “. Това сподели в " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус "   холистичният психотерапевт Весела Григорова. Такъв образец за отношение към живота има пагубни последици за бъдещия живот на тези деца, счита тя.

" Ако съм родител, бих се поинтересувала за какво детето ми би желало да бъде инфлуенсър, в случай че това е желанието му. Един подобен диалог би ми дал много информация и насоки по какъв начин да работя. Понякога детето може да демонстрира чиста проба любознание да се снима в реклама, да вземем за пример. Ако обаче този интерес е дълготраен, бих желала да събера информация от кое място произтича той “, разясни Григорова.

Тийнейджърството е преход то детството към възрастния интервал и за него е присъщ протест против престижите, сподели още Григорова. Гневните реакции са обясними за тази възраст. Бурните реакции са естествени и не е нужно да търсим " под вола теле “, разяснява Григорова обществения скандал, който разпали осиновеният наследник на Брад Пит – Пакс. Той назова татко си с обидни думи онлайн. " Когато за едно дете сме се грижили доста, то привиква да бъде център на вниманието. Тези деца считат, че са доста значими и че светът доста се интересува от тях. Онлайн хейтът е средство за възмездие на детето по отношение на родителите “, разясни проблема Григорова.

Очакванията към подобен вид деца са огромни – като част от известни фамилии, сподели още тя. " На тях се гледа не като на хора, а като на избран вид роля в обществото, която те би трябвало да извършват. Публиката не прави разлика сред родител и дете. Аудиторията на звездите не възприема децата им като независими персони “, безапелационна е в наблюденията си Григорова.

Има етичен проблем при потреблението на бебе за реклама на артикули и услуги. Тук всичко зависи от ценностната система на родителя, разяснява психологът наклонността известни двойки да употребяват децата си в рекламни акции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР