Не без основание авокадото се определя като т.нар. суперхрана, т.е.

...
Не без основание авокадото се определя като т.нар. суперхрана, т.е.
Коментари Харесай

Масло от авокадо за коса – Ползи, състав и рецепти

Не без съображение авокадото се дефинира като така наречен суперхрана, т.е. вещество, което освен подхранва, само че и поддържа здравето на целия организъм. Използването на масло от авокадо за коса, ще подхрани и регенерира косата, с цел да бъде здрава и блестяща.

Съдържанието на витамини тук е впечатляващо, заради което авокадото може да се съревновава с кълновете или водораслите във връзка с питателните си свойства.

Нищо чудно, че маслото, извлечено от семките и месестата част на авокадото, се счита за едно от най-ценните и влиятелни масла, уместно както за грижа за кожата, по този начин и за косата.

Козметични свойства на маслото от авокадо

Малко са веществата, които му дават отговор по хранителна стойност. Маслото от авокадо има своите козметични свойства на най-високо равнище. Когато избирате положително масло от авокадо, постоянно би трябвало да се уверите, че е студено пресовано и нерафинирано, както и че има документ за качество. В противоположен случай то ще бъде лишено от съставки за грижа.

Козметичният резултат на маслото от авокадо е отличен, без значение дали го употребявате като независимо козметично средство (в чист, необработен вид) или в композиция с други натурални масла, които взаимно се допълват с козметични свойства.

Това масло е толкоз необятно употребявано в козметиката, че маслото от авокадо се употребява сполучливо като добавка към кремове за ръце, лосиони за тяло и коса, съставен елемент на серуми за краищата на косата, кремове срещу бръчки за лице и околоочни кремове. Безценно е като регенериращ еликсир за нокти, отлично е като секта за подготвяне на маски с глина, а отличният му резултат върху косата се вижда още след първата приложимост.

Масло от авокадо за коса

Повечето дами, започвайки своето премеждие с потреблението на авокадо за косата, се чудят какъв вид коса ще се третира най-добре с масло от авокадо?
Поради концентрацията на омега-9 мастни киселини, маслото от авокадо е уместно за коса със междинна порьозност.

Въпреки това, високото наличие на витамини и мощният антиоксидантен резултат го вършат отлично средство за повредена, лишена от жизнеспособност и разтегливост, късаща се коса с висока порьозност. Такава коса е лишена от отбрана и нищо не я защищава от прогресивно увреждане и всевъзможни повреди – както механични, по този начин и химически. Косата с висока порьозност, като никоя друга, се нуждае от регенерация и набор от витамини, доставени непосредствено навътре в косъма. Маслото от авокадо ще донесе незабавна помощ на такива влакна. Това ще бъде като регенерираща витаминна доза за тях и ще работи като най-хубавия мултивитамин за повредена коса.

Защо си коства да употребявате масло от авокадо за коса?

  • елементарно се всмуква от кожата и косата
  • прониква в по-дълбоките пластове на епидермиса
  • подхранва кожата, ревитализира косата
  • предотвратява косопад и сухота
  • има противовъзпалителни и противогъбични свойства
  • ускорява блясъка и усъвършенства външния тип на косата

Как да употребявате масло от авокадо за коса?

Има доста способи да употребявате маслото от авокадо за грижа за косата и скалпа, от които си коства да се възползвате. По-долу представяме най-популярните и ефикасни.

1. Маска за коса на основата на масло от авокадо

Разбира се, не е мъчно да си купите подготвена маска за коса въз основата на авокадо, само че можете елементарно да я извършите и сами. За да получите извънредно богата и ефикасна домашна козметика за коса, коства си да комбинирате следните съставки:

  • 1 авокадо,
  • 1 банан,
  • 1 супена лъжица масло от авокадо,
  • 1 супена лъжица кокосово масло,
  • 1 супена лъжица мед.
  1. Всички съставки би трябвало да се смесят усърдно в блендер, с цел да се избегне образуването на бучки и сложна за нанасяне текстура;
  2. Готовата маска може да се нанесе върху косата и да престои най-малко 20 минути до три часа;
  3. След това време, според от желанията и потребностите, главата може да се измие с топла вода или естествен шампоан.

2. Балсам без измиване

Препоръчително е да комбинирате малко количество масло от авокадо с естествен еликсир за коса и да го разнесете отмерено върху краищата на влажна коса. Може да се употребява и след изсушаване на косата. Трябва обаче да избягвате топлинно оформяне на косата, до момента в който маслото се всмуква изцяло и изсъхне.

3. Естествен стилизиращ сътрудник

Маслото от авокадо от време на време се предлага да се ползва върху суха коса, да вземем за пример под формата на натурален серум за повредени краища или хвърчаща коса. За задачата го разнесете от средата на дължината им, което ще им помогне да не се заплитат. Благодарение на него разресването и оформянето на косата няма да аргументи увреждане и раздробяване. Маслото от авокадо ще обезпечи на косата по-голяма разтегливост, жизнеспособност и здрав тип.

Как да употребявате масло от авокадо за регенериране на косата?

Маслото от авокадо може да се употребява и за омасляване на косата, за предпочитане през нощта. В този случай се предлага да нанесете маслото върху цялата коса и скалпа, след което да ги покриете с забрадка или шапка. След това косата може да се измие заран, за предпочитане с внимателен естествен шампоан.

За това си коства да подготвите:

  • масло от авокадо,
  • необработено кокосово масло,
  • топла забрадка,
  • буркан,
  • тенджера,
  • по желание масло от лавандула или розмарин.

Следващи стъпки в процедурата:

  1. Сварете вода в тенджера;
  2. Пригответе равни елементи масло от авокадо и необработено кокосово масло, за предпочитане 3 до 5 супени лъжици от всяко, според от дължината на косата ви;
  3. Поставете двете масла в стъклен буркан и по избор прибавете няколко капки етерично масло от розмарин или лавандула;
  4. Поставете буркана с масла в тенджерата с гореща вода за минута или две.
    Проверете температурата на маслото на китката си, преди да го нанесете върху косата си;
  5. Внимателно масажирайте маслото в измитата коса и я увийте с топла забрадка за 20 минути, в случай че желаете може да оставите и за през нощта;
  6. Измийте косата си с топла вода или естествен и гальовен шампоан.

Как да употребявате авокадото за здравословен напредък на косата?

Проучванията върху животни демонстрират, че етеричните масла от лавандула и мента могат да подтикват здравия напредък на косата. Маслото от авокадо нормално се употребява като базово масло за разреждане на етерични масла, тъй че да могат да се употребяват безвредно и дейно за грижа за скалпа и косата. За задачата е задоволително да употребявате към 30 г масло от авокадо с 3 или 6 капки масло от мента или лавандула, с цел да получите домакински серум за коса.

Също по този начин постоянно се предлага да масажирате скалпа с масло от авокадо, с цел да стимулирате по-добър кръвен поток. Редовното потребление на такава процедура може да помогне, наред с другото: в битката с косопада.

Скалпът би трябвало елементарно да всмуква маслото, без да оставя лоен пласт върху повърхността си. Въпреки това, не би трябвало да употребявате прекалено много масло, с цел да можете да измиете добре главата си с натурален шампоан без прибавяне на химикали.

Вижте още:

Масло от авокадо – състав и изгоди за косата

Маслото от авокадо ще укрепи и подтиква космените луковици да работят. То ще обезпечи на матрицата на косъма нужните витамини и ще инициира разделяне в клетките на матрицата, с помощта на което косата няма да пада ненужно и прическата ще спре да изтънява. Силните и здрави луковици създават по-красива коса, която пораства по-бързо, придобива размер и компактност.

Маслото от авокадо, с помощта на съществуването на олеинова киселина, съдържа частици със междинен размер с проникващи свойства. Те доближават до главния пласт на косъма и се регенерират от вътрешната страна. В същото време маслото основава оклузивен пласт на повърхността, който защищава от токсините от околната среда и неподходящите въздействия на атмосферните условия. Силното слънце и студът към този момент няма да са страшни за косата или кожата. Маслото от авокадо е отличен щит срещу смог, който защищава кожата от оксидативен стрес.

Маслото от авокадо също е отлична топлинна отбрана за косата: то ще я защищити от топлината, предавана от сешоара, машата или пресата за коса. В същото време маслото от авокадо кондиционира добре косата, което значи, че доста улеснява стилизирането и е в положение да укроти даже доста хвърчаща, суха и непокорна коса.

Витамини

Какво съдържа маслото от авокадо, което го прави толкоз отлично за регенериране на косата и кожата?

На първо място, то е богат на цели седем витамина, които способстват за възстановяване на положението, регенерацията и хидратацията на косата.

  • – прочут още като витамин на младостта. Той е натурален антиоксидант, който обезврежда свободните радикали. Той обезпечава редица хранителни субстанции на клетките, като в същото време блокира токсините да обхванат навътре в косъма;
  • – грижи се за здравината и еластичността на кичурите. Той дава отговор за еластичността на нишките, усилва техния искра и забавя процеса на стареене;
  • – инхибира процеса на косопад;
  • витамин F – не е нищо повече от набор от мастни киселини, които инхибират реакциите на тялото против личните му антигени, оставяйки косата здрава и красива;
  • витамин К – идеално се грижи за скалпа и космените луковици, като ги укрепва и ги прави по-дълбоко вкоренени. Маслото от авокадо, е едно от дребното което, съдържа висока централизация на витамин К;
  • Витамините от група В – които също се съдържат в маслото от авокадо, са извънредно скъпи за косата ни, тъй като форсират растежа им, попречват косопада и играят основна роля в деленето на клетките на косата. Витамин B7, наименуван биотин, е виновен за натрупването на серни частици, чиято подобаваща централизация в матрицата на косъма провокира неговия напредък и усилва размера. Маслото от авокадо съдържа набор от витамини от група В, заради което е извънредно значимо за подхранването на косата. Струва си да се означи, че тези витамини са екзогенни: човешкото тяло не е в положение да ги създава и би трябвало непрекъснато да се доставя.

Минерали

Маслото от авокадо обаче не е единствено витамин.

Съдържа и набор от минерали:

  • – доставя О2 на клетките, с помощта на което те могат да действат по-добре;
  • – скъп минерал за косата, който взе участие в производството на кератин; с помощта на него краищата на косата не се цепят;
  • манган – неналичието му в организма предизвиква доста намаляване на косата, инхибиране на растежа и цъфтящи краища;
  • – укрепва космените крушки;
  • – форсира растежа на косата и предотвратява косопада; това е детайл, който като един от дребното може да спре оплешивяването; въздейства и върху образуването на кератин;
  • високото наличие на зелена багра (хлорофил) в маслото от авокадо го прави антиоксидант за кожата и косата, забавя процеса на стареене, повдига лицето и изглажда бръчките;
  • Маслото от авокадо съдържа и биотин , който е скъпа съставна част, укрепваща кожата, ноктите и косата;

Благодарение на него косата ще придобие хидратация и разтегливост, с други думи ще спре да се накъсва и пада, а краищата ще бъдат предпазени от раздробяване и увреждане.

Потенциални опасности и предизвестия

Като цяло използването на артикули от авокадо е безвредна. Въпреки това, хората, които са алергични към този плод, би трябвало да употребяват маслото от авокадо с нараснало внимание и да се съветват с доктор, в случай че е належащо. Може да аргументи някои странични резултати, даже когато се употребява външно. Преди да употребявате маслото от авокадо, се предлага да извършите кожен тест, с цел да изключите възможни алергии след потреблението му върху косата.

Вижте още:

Резюме

Яденето на авокадо се смята за доста потребно и се свързва с по-качествена диета. Този факт се удостоверява от наличните резултати от научни проучвания, които демонстрират, че ви разрешава да поддържате здравето на сърцето и храносмилателната система, както и да забавяте процеса на стареене. За да подобрите ежедневната си диета, заменете слънчогледовото или рапичното масло с масло от авокадо, когато готвите или приготвяте дресинги за салати.

Маслото от авокадо може да се откри в множеството магазини за хранителни артикули или здравословни храни в наши дни. Неговите хранителни субстанции могат да бъдат изключително потребни за растежа на косата и отбраната на скалпа. За дълготрайни резултати би трябвало да спазвате добре уравновесена диета, която обезпечава витамините и питателните субстанции, нужни за растежа и здравето на косата. Може да се употребява и външно върху косата, като обезпечава по-добра хидратация, по-голяма разтегливост и възстановява здравия искра на косъма.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР