Хиалуроновата киселина е звездна съставка за грижа за кожата, но

...
Хиалуроновата киселина е звездна съставка за грижа за кожата, но
Коментари Харесай

Хиалуронова киселина за коса: Може ли да ви даде блестяща и здрава коса?

Хиалуроновата киселина е звездна съставна част за грижа за кожата, само че напоследък хиалуронова киселина за коса набира голяма известност.

Тази възхвалявана съставна част със способността си да заключва влагата в кожата и да основава лъчезарен и здрав загар е измежду най-предпочитаните в грижата за хубост.

Предишни проучвания даже допускат, че хиалуроновата киселина може от вътрешната страна на открито да помогне като поправя преждевременното стареене на кожата, То се получава от излагане на ултравиолетови лъчи (UV).

Наскоро някои консуматори на TikTok започнаха да бликат за хиалуроновата киселина заради друга причина. Нейната хипотетичната дарба да трансформира косата от суха и чуплива в здрава и блестяща.

Хиалуроновата киселина е мощен овлажнител. Това значи, че задържа към 1000 пъти тежестта си във вода тя е необикновен овлажнител за коса и кожа.

Трябва ли да употребявате хиалуронова киселина за коса? Ето какво специалистите желаят да знаете.

Как работи серумът с хиалуронова киселина за коса?

Молекулата на хиалуроновата киселина може да се свърже до 1000 пъти тежестта си във вода. Затова е доста мощен овлажнител. Тя молекула, която всмуква или задържа хидратацията.

Хиалуроновата киселина е главен детайл в грижата за кожата. Напоследък обаче я виждаме все по-често употребена в продуктите за грижа за косата.

Ефектът на хиалуроновата киселина идентичен ли е върху косата и върху кожата?

Всеки кичур коса се състои от наслоени протеини в това число:

  • кератинова нишка
  • както и структурни съставни елементи като матриксни макрофибрили, кортекс
  • люспи на кутикула, които са проведени в редица.

Здравите, витални и блестящи кичури коса имат гладки, плоски кутикули и влагата е запечатана.

От друга страна, при положение на развалени или матово изглеждащи кичури, стволът на косъма е обезводнен. Горните люспи са повдигнати, придавайки на косата чуплива текстура. Косата е пореста и несъразмерното миене, честото нагряване, като да вземем за пример изсушаване със сешоар, и факторите на околната среда могат да причинят увреждане.

Когато се приложи върху косата, хиалуроновата киселина притегля влагата от околната среда и я издърпва в косъма. По този метод се задържа върху нея – сходно на вода, попиваща в гъба, тя се уголемява. Бори се с накъдрянето и оказва помощ да се резервира и поддържа верният баланс на протеини и липиди на влага, нужни за здрава коса.

Има голям брой изгоди от прибавянето на серума към вашите кичури. Това може да помогне за омекотяване, хидратиране и запълване на самата коса. Това значи по-мека и по-плътна коса.

И защото към този момент е одобрена като чудесна съставна част за грижа за кожата, нашумялата хиалуронова киселина за коса е чудесна и за скалпа.

Най-голямата разлика сред скалпа и останалата част от нашата кожа е, че скалпът има хиляди крайни космени фоликули, от които порастват космени кичури.

Скалпът също има по-голяма мастна мрежа от останалата част от кожата. Тази мрежа е сходна на система на метрото по функционалност с проходи за снабдяване и складиране на масло, което се употребява за хранене на кожата за покриване, навлажняване, омекотяване и отбрана.

В допълнение към хиалуроновата киселина, серамиди и глицерин се прибавят към продуктите за грижа за косата за надълбоко възобновяване и навлажняване на кичурите.

Има ли опасности от потреблението на хиалуронова киселина върху косата?

Хиалуроновата киселина е безвредна за приложимост както върху кожата, по този начин и върху косата. Тъй като тя е естествено срещаща се молекула в човешкото тяло, тя не може да аргументи алергия, нито пък провокира раздразнение.

Продуктите с хиалуронова киселина са положителни за всички видове коса. Обикновено присъстваща в продуктите за грижа за кожата, хиалуроновата киселина оказва помощ за дълбокото навлажняване на косата, тъкмо както прави за кожата.

В края на краищата скалпът е продължение на кожата и колкото по-здрава наподобява косата, толкоз по-добре наподобява, когато е завършена.

Наистина, хиалуроновата киселина може да се употребява за всички видове коса. Подходяща е даже и за тези с сензитивна, чуплива или химически третирана коса.

Как да употребявате хиалуронова киселина във вашата рутинна грижа за косата

Препоръчва се нанасяне на хиалуронова киселина върху влажна измита коса, което разрешава на съставката да се свърже вярно.

Това ще работи сходно на масло за коса или еликсир без измиване, който има повече оклузивни овлажнители (масла, восъци), които ще оказват помощ за задържане на влагата.

Въпреки че продукта с хиалуронова киселина за коса евентуално ще ви коства по-малко, продуктът за грижа за кожата с подръчната съставна част ще работи и върху косата ви.

Няма някаква потвърдена аргументи да не може да употребявате артикули за кожа, върху косата си, изключително в случай че съдържа относително чиста формула на хиалуронова киселина.

Хиалуронова киселина за коса – Обобщение

Добавянето на серум с хиалуронова киселина към вашата рутинна грижа за косата, ще усъвършенства структурата и плътността й.

Независимо дали посредством избор на артикул за коса със съставката или пренасочване на артикул за грижа за кожата с хиалуронова киселина за вашата коса.

Хиалуронова киселина за коса, ще даде нов живот и ужасно подмладяване на вашите кичури.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР