Чувствате ли, че косата ви е станала тънка, суха, повредена

...
Чувствате ли, че косата ви е станала тънка, суха, повредена
Коментари Харесай

Изобилните ползи на масло от шипка за коса

Чувствате ли, че косата ви е станала тънка, суха, развалена и е извънредно време да спрете да пренебрегвате неприятното здраве на косата си? Тогава е време да се доверите на масло от шипка за коса.

Помислете за естествени средства за лекуване на косата си, защото природата има какво да предложи във връзка с хубостта и здравето.

Освен това естествените средства са много безвредни и ефикасни.

Много козметолози и кожни лекари се кълнат в маслото от шипка, защото това масло е известно с невероятните си свойства.

То оказват помощ за възобновяване на повредените космени фоликули, подхранват скалпа и хидратират матовите и сухи изглеждащи кичури, правейки косата ви да наподобява блестяща и еластична.

Защо маслото от шипка е положително за вашата коса?

Маслото от шипка е немазно, леко натурално масло, което се извлича от семената и плодовете на характерен вид дива роза – Rosa moschata или Rosa rubiginosa и Rosa canina, които се срещат най-вече в планинския район на Чили.

Това масло е склад на доста хранителни субстанции, които предизвикват растежа на косата, понижават косопада, съживяват скучната и повредена коса, като по този метод я вършат здрава и мощна.

Тъй като това натурално масло е леко, то елементарно прониква надълбоко в пластовете на скалпа, подхранва го и го хидратира.

Ще бъдете разчувствани да научите, че известното шипково масло е богато на подхранващи косата хранителни субстанции.

То съдържа есенциални мастни киселини като омега 3 (линоленова киселина) и омега 6 (линолова киселина), също по този начин е богато на витамин А, С, Е и антиоксиданти.

С постоянната приложимост на масло от шипка за коса можете също да имате коса като на Рапунцел..

Маслото от шипка е добре известно в света на хубостта със своите антиоксидантни, хидратиращи и лечебни свойства.

Поради своите изгоди за хубост шипковото масло се включва елементарно в доста козметични артикули, които усъвършенстват текстурата на косата ви.

Състав на масло от шипка

Маслото от шипка е добре известно със своите антиоксидантни, противовъзпалителни, подхранващи, лечебни и възстановяващи свойства, което го прави най-търсеното естествено масло в международен мащаб.

Поради невероятните му лечебни свойства, от ден на ден хора по света избират шипковото масло за лекуване на косата и кожата си пред други натурални масла.

За да научите повече за това по какъв начин това дава отговор на всичките ви потребности за хубост, дано разгледаме състава на маслото от шипка.

  • Омега 3 и Омега 6 – Подхранва и овлажнява скалпа. Предпазва косата от увреждане от слънцето;
  • Омега 9 – Предпазва от увреждане на тъканите;
  • Мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали, предотвратявайки косопада;
  • Насърчава растежа на косата, управлява цъфтящите краища и подкрепя усвояването на желязото, като по този метод усилва якостта на опън на вашата коса;
  • Насърчава растежа на косата посредством увеличение на размера.

Това мощно масло е богат източник на гореспоменатите хранителни субстанции, които освен подхранват косата и скалпа, само че и придават размер на косата.

Изобилните изгоди на масло от шипка за коса

Маслото от шипка има привлекателен червен, кехлибарен нюанс със земен, дървесен мирис.

То е възхвалявано както поради изобилните си изгоди, по този начин и поради красивия си цвят. Маслото от шипка, известно още като масло от семена на шипка, се получава от диви розови растения като Rosa Canina.

Пресовано от аления луковичен плод, който пораства под венчелистчетата на розовите растения, може да се употребява за непосредствено нанасяне върху косата.

Маслото от шипка за коса е извънредно потребно заради потребните за косата съставки като витамини, незаменими мастни киселини и антиоксиданти.

То се употребява необятно като натурален овлажнител и може да се употребява за навлажняване на скалпа, както и на косата.

Ако имате изсъхнал скалп и фина коса или лоен скалп и суха коса, отново можете да употребявате масло от шипка за косата си.

Съставните витамини и мастни киселини в маслото от шипка укрепват влагата в скалпа и косата.

1. Овлажнява косата

Есенциалните мастни киселини в маслото от шипка овлажняват косъма и скалпа. Редовната приложимост на масло от шипка може да насърчи здравословния напредък и устойчивостта на косата.

реклама

Добре уравновесеният скалп и овлажнената коса могат да проправят пътя към по-здрав косъм. Това може да бъде изключително потребно при положение на изсъхнал скалп, който е податлив към сърбеж и увреждане на бариерата.

2. Възстановява уврежданията на косата

При несъразмерна или неправилна приложимост на артикули за грижа за косата, бариерата за влага на скалпа или косата може да бъде компрометирана. Накъсването на косата и сърбежът по скалпа може да са признаците на същото.

Кожата на скалпа има по-малко чувствителни сензорни нерви, което води до утежняване на положението на скалпа. Олеиновата и линоловата киселина, открити в маслото от шипка, могат да оказват помощ за навлажняване и подсилване на бариерата.

3. Усилване на витамините

Витамините, открити в маслото от шипка, могат да подсилят локалното доставяне и да подтикват естествените процеси на косъма и фоликула. Това обаче не значи, че можете да замените богатата на витамини диета с локално приложение.

4. Противовъзпалително свойство

Богато както на полифеноли, по този начин и на антоцианин, може да помогне за понижаване на възпалението. Също по този начин съдържа витамин Е, антиоксидант, прочут със своите противовъзпалителни резултати.

5. Антиоксидантни свойства

И косата, и скалпът са податливи на оксидативен стрес и богатото на антиоксиданти масло от шипка за коса може да ги отбрани, като се бори със свободните радикали.

Различни способи за потребление на масло от шипка за коса

За да извлечете всички изгоди от маслото от шипка, използвайте го без разреждане като масло за лице.

Въпреки че може да се употребява масло от шипка за преместване на етерични масла, то работи добре и като независимо масло за коса.

Използването на студено пресовано и органично масло от шипка е мощно целесъобразно за опазване на всички витамини и потребни свойства, които плодовете обезпечават.

1. Като гальовен масаж на скалпа

Вземете няколко капки масло от шипка, затоплете го сред пръстите си и по-късно деликатно го натиснете или масажирайте върху скалпа. На идващия ден я измийте добре с органически шампоан.

2. Като еликсир без измиване

Ако имате хвърчащи краища на косата, можете да затоплите няколко капки сред ръцете си и да ги изгладите върху влажната дължина и краища на косата.

3. С етерични масла

Маслото от шипка в композиция с етерични масла може да ускори растежа на косата. Както етеричното масло от мента, по този начин и етеричното масло от розмарин е потвърдено, че подтикват растежа на косата.

Винаги използвайте разредено етерично масло върху скалпа и в никакъв случай непосредствено. Етеричното масло би трябвало да се употребява в 1% разреждане, т.е. в случай че вземете 1 ml етерично масло, тогава използвайте 99 ml масло притежател за разреждане.

  1. Вземете 2 чаени лъжички студено пресовано масло от шипка;
  2. Добавете по капка от всяко етерично масло от розмарин и етерично масло от мента;
  3. Разбъркайте бързо и нанесете деликатно върху скалпа;
  4. Оставете за най-малко 1 час преди да отмиете.

4. Като укрепване на балсама

Можете също да добавите масло от шипка към нормалния си еликсир, с цел да овлажните и подхраните косата.

Добавете няколко капки масло от шипка към вашия еликсир за измиване. Оставете тази примес върху косата си за 5 минути и я изплакнете.

Масло от шипка за коса – Обобщение

Ако търсите ново масло за коса, което да добавите към арсенала си, коства си да опитате масло от шипка.

Пълно с мастни киселини и витамини, които оказват помощ за поддържане както на косата, по този начин и на скалпа, и е изключително потребно за тези с гъста или естествено текстурирана коса.

Шипковото масло има дълга история като лечебно средство и артикул за хубост. Съдържа витамини, антиоксиданти и незаменими мастни киселини.

То е освен на рационална цена и елементарно за потребление, само че също по този начин като цяло е безвредно.

Ползите на масло от шипка за коса могат да бъдат приписани на неговите свойства за укрепване на скалпа. Освен това е противовъзпалително, противогъбично и антимикробно.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР