Военното министерство на САЩ възнамерява да достави на Украйна противоартилерийски

...
Военното министерство на САЩ възнамерява да достави на Украйна противоартилерийски
Коментари Харесай

САЩ оборудват армията на Украйна за $125 млн.?



Военното министерство на Съединени американски щати има намерение да достави на Украйна противоартилерийски радиолокационни станции, патрулни катери и друга военна техника на стойност $125 млн. Това заяви CNN, базирайки се на източници в Конгреса и администрацията на Съединени американски щати, представени от ТАСС.

По техни данни, става дума за половината от новия транш военна помощ за Украйна в размер на $250 млн., които Пентагонът възнамерява да достави на Киев включително и протовоартелирийски радиолокационни станции и патрулни катери Mark VI. Не се прецизира това в какъв период ще

"От военното министерство не разясняват и не удостоверяват идното даване на помощ по линия на сигурността, което се намира за разглеждане в Конгреса ", съобщи пред малкия екран формалният представител на Пентагона подполковник на амераканските Военновъздушни сили Карл Глисон.

Темата за заледяване от страна на администрацията на Съединени американски щати на военната помощ за Украйна е обвързвана с неудачния опит на демократите от Конгреса да отстранят Доналд Тръмп от президентския пост.

През февруари Тръмп разгласи за оставката на зам.-военния министър на Съединени американски щати по политическите въпроси Джон Руд. Агенция Bloomberg подсети, че през месец май 2019 година Руд, съобщи пред Конгреса, че за Украйна би трябвало да отделят $250 млн. за военна помощ, доколкото тя е постигнала триумфи в битката с корупцията. След това администрацията на Тръмп замрази помощта, базирайки се на опасения точно в тази сфера.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР