НБА обяви откриването на първия тренировъчен център в АфрикаНационалната баскетболна

...
НБА обяви откриването на първия тренировъчен център в АфрикаНационалната баскетболна
Коментари Харесай

НБА обяви откриването на първия тренировъчен център в Африка

НБА разгласи откриването на първия подготвителен център в Африка
Националната баскетболна асоциация разгласи откриването на подготвителен център в Сали, Сенегал, който ще бъде първият на африканския континент. Новото оборудване ще съдържа два закрити баскетболни корта, съблекални, конферентни зали, общежития и просветителни зали. Това ще бъде главният център за развиването на млади гении от Африка, оповестяват от НБА.

,,Вълнуваме се след откриването на този подготвителен център за млади играчи в Сали “, показа вицепрезидентът и учредителен шеф на НБА Африка Амаду Гало Фал.,,Това оборудване ще събере обещаващи гении от целия континент, които ще упражняват в отлични условия и ще бъдат наставлявани от нашите треньори и научен състав “, добави той.

НБА Академи Африка си партнира с плана,,Спорт за обучение и икономическо развиване “, сенегалска неправителствена организация, която употребява баскетбола като платформа, с цел да събира младежи в университетски, спортни и лидерски стратегии. Талантите се надяват да последват сенегалеца Горджи Дженг, който подписа контракт с Минесота Тимбъруулвс през 2016 година на стойност 64 млн. $.

Откриването на центъра в Сенегал е продължение на серия начинания от страна на НБА, които целят да образоват перспективните младежи, на възраст сред 14-20 години, които започнаха с към този момент основаните уреди в Австралия, Китай, Индия и Мексико от 2016 година насам. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР