Назначените от съда вещи лица днес отвориха чувалите с бюлетини

...
Назначените от съда вещи лица днес отвориха чувалите с бюлетини
Коментари Харесай

Откриха над 170 невалидни бюлетини от последните избори в с. Габровница

Назначените от съда движимости лица през днешния ден отвориха чувалите с бюлетини от изборите в село Габровница, с цел да преброят на собствен ред вота на жителите. Това се случва откакто в Административния съд в Монтана беше формирано дело по жалбите на претендент от " Възраждане " и единствения самостоятелен претендент, които се явиха на последните постоянно извършени локални избори през 2023 година

Освен всеобщите и груби нарушавания на регламента при броенето, в протокола от Габровница се вижда, че в СИК няма нито една невалидна бюлетина за общински съветници, а Партията на Зелените, която завоюва вота за кмет в селото, не е получила съгласно протокола нито един глас във вота за Общинския съвет.

При броенето, което продължава и сега, са открити повече от 170 невалидни бюлетини, които не са отразени в протокола. Очакванията на жалбоподателите са, че в края на броенето те ще са доста повече.

Повечето от невалидните бюлетини са напълно празни или такива, на които има маркирани два номера на листа, предава БНТ. 

Бюлетините, при които се откриват маркирани две преференции за общински консултант, се смятат за годни, само че преференцията отпада.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР