Назначените от Русия власти на кримския град Севастопол обявиха днес,

...
Назначените от Русия власти на кримския град Севастопол обявиха днес,
Коментари Харесай

Русия свали дрон над Севапостол на Рожество Христово, Путин отбеляза ролята на Църквата в спецоперацията в Украйна

Назначените от Русия управляващи на кримския град Севастопол оповестиха през днешния ден, че противовъздушната защита е свалила дрон, предадоха международните организации.

В Севастопол се базира съветският Черноморски флот. Михаил Развожаев, подкрепяният от Русия губернатор на града, написа в " Телеграм ", че дронът е бил свален в ранните часове на деня. Засега няма коментар от страна на Украйна. Дронът е бил свален над водите на Черно море покрай Севастопол.

Пристанището на града на няколко пъти бе взето под прицел от украински дронове. На 4 януари, да вземем за пример, два дрона бяха свалени.

Вчера по обед съветско време влезе в действие едностранно преустановяване на огъня, оповестено от съветския президент Владимир Путин във връзка православната Коледа. То ще продължи 36 часа.

Украйна отхвърли прекратяването на огъня и го дефинира като лицемерна тактичност за отклонение на на вниманието, прилагана от съветските окупатори. Вчера макар прекратяването на огъня в цяла Украйна зазвучаха сирени, като паниката бе анулирана едвам след два часа.

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави руснаците и православните християни за Рождество Христово и означи ролята на църковните организации в поддръжката на " специфичната военна интервенция " в Украйна, съобщи ТАСС.

" Сърдечно ви приветствам за Рождество Христово. Този ярък и обичан на всички празник въодушевява хората за положителни каузи и блян, служи за одобряване на обществото на такива непреходни и духовни полезности и нравствени ориентири, като милосърдието, състраданието, положителното и справедливостта ", се споделя в изказването на Путин.

Той означи и съзидателния принос, който има Руската православна черква и други християнски вероизповедания в Русия за единството на обществото, съхраняването на историческата памет, възпитането на младежта и укрепването на фамилията. " Църковните организации отделят първостепенно внимание в поддръжката на интернационалния и междурелигиозния мир и единодушие в нашата страна, грижат се за тези, които се нуждаят от помощ, поддържат нашите военни, участващи в специфичната военна интервенция ", съобщи Путин и добави, че тази работа на църквата и църковните организации заслужава най-искрено почитание.

Путин пожела на православните християни здраве, триумфи и всичко най-хубаво.

Министерството на защитата на Русия разгласява фрагменти от празнична коледна работа с присъединяване на военнослужещи, участващи в специфична военна интервенция на територията на едно от подразделенията на Западния боен окръг.

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил поздрави феновете за Рождество Христово и прикани да се грижат за околните, да демонстрират съчувствие и да оказват помощ на нуждаещите се. Обръщението на главата на Руската православна черква беше показано в ефира на централните телевизионни канали.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР