Най-значимата индивидуална награда във футбола - Златната топка, вече ще

...
Най-значимата индивидуална награда във футбола - Златната топка, вече ще
Коментари Харесай

Златната топка вече ще се връчва при нови правила

Най-значимата самостоятелна премия във футбола - Златната топка, към този момент ще се връчва при нови правила. Основната смяна, въведена от уредниците от Франс Футбол е, че отсега нататък ще се гледа представянето на футболистите през сезона, а не през календарната година, както беше до момента.

Друга смяна визира метода на установяване на номинираните. Досега описът се приготвяше от Франс Футбол и Екип. Занапред към тях се прибавят посланикът на Златната топка Дидие Дрогба и журналистът, който е бил най-близо до познаването на първите петима за предходната година.

Освен това, уредниците ще лимитират доста броя на гласуващите в анкетата. След измененията единствено представители на страните, чиито национални тимове са в топ 100 на ранглистата на ФИФА, ще имат право на глас.

Промяната на връчването на премията ще свие действително сезон 2021/22 и последното събитие, което ще бъде взето поради е Европейското състезание за дами, което е през юли. Наградите ще бъдат връчени през октомври тази година. А Световното за мъже в Катар от ноември до декември ще бъде отвън рамките на тази последваща премия и ще се взима поради при оценките за сезон 2022/23.

Лионел Меси получи Златната топка за рекорден седми път в края на ноември 2021 година Това провокира доста мнения, защото съгласно мнозина Роберт Левандовски е заслужавал оценката повече.



Списание Франс Футбол връчва премията на най-хубавия европейски състезател от 1956-а година, а при дамите от 2018-а. През 2020-а премия не беше връчвана поради пандемията от ковид.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР