Най-високопоставеният китайски дипломат Ван И заяви на руския външен министър

...
Най-високопоставеният китайски дипломат Ван И заяви на руския външен министър
Коментари Харесай

Най-висшият китайски дипломат в Москва: Ще укрепим и задълбочим отношенията си

Най-високопоставеният китайски посланик Ван И съобщи на съветския външен министър Сергей Лавров, че се надява по време на визитата му в Москва да бъдат реализирани нови съглашения, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Готов съм да обменя отзиви с вас, скъпи мой приятелю, по въпроси от взаимно-национален интерес и с неспокойствие чакам реализиране на нови съглашения ", съобщи Ван на Лавров.

" Няма значение по какъв начин се трансформира интернационалната обстановка, Китай постоянно е бил и си остава зает, дружно с Русия, да постави старания за запазване на позитивната наклонност в развиването на връзките сред огромните сили ", сподели още Ван И.

Най-висшият китайски посланик съобщи още, че ще работи за подсилване и задълбочаване на връзките сред Москва и Пекин. Той не навлезе в детайлности по отношение на това какви съглашения могат да бъдат реализирани по време на визитата му в Москва.

" Нашите връзки се развиват по едни сигурен и динамичен метод. И макар мощни турбуленции на интернационалната сцена, ние демонстрираме нашето единение, демонстрираме воля за отбраняване на взаимните ползи при съблюдаване на интернационалното право и на централната роля на Организация на обединените нации ", сподели Лавров по време на срещата си с Ван, съобщи Франс прес.

Ван И дойде през вчерашния ден в Москва, откакто предходната седмица беседва с украинския посланик номер едно Дмитро Кулеба по време на Мюнхенската конференция за сигурността. Според Киев там той е показал на Кулеба основните детайли от китайски проект за мир за Украйна.

Срещата на Ван И с Лавров се организира ден, откакто Китай огласи самодейност за тактика за световна сигурност, съдържаща шест правилото. По-късно през днешния ден Ван ще бъде признат и от съветския президент Владимир Путин, добавя ТАСС.

От началото на актуалната година Ван И бе нараснал от министър на външните работи в началник на Канцеларията на комисията по външни работи на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (КПП), като преди този момент стана и член на Политбюро. Това е най-висшата дипломатическа служба в Китай и Ван И е на директно послушание на генералния секретар на ККП, президента Си Дзинпин.

За външен министър на Китай пък бе назначен Цин Ган.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР