Най-вероятно ще обжалваме решението на КЗК да ни наложи глоба

...
Най-вероятно ще обжалваме решението на КЗК да ни наложи глоба
Коментари Харесай

A1 най-вероятно ще обжалва наложена от КЗК глоба

Най-вероятно ще апелираме решението на Комисия за защита на конкуренцията да ни наложи санкция пред Върховния административен съд в избрания от закона период. Това споделиха от мобилния оператор A1 по отношение на решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да наложи санкция от 2% от чистите доходи от продажби от даването на електронни съобщителни услуги и разпространяване на телевизионни стратегии на сдружението за 2017 година.
От A1 прецизираха, че към момента юридическият им екип не се е срещнал детайлно с претекстовете за взетото решение. " А1 с всички свои дейности постоянно следва законовите разпореждания и работи в ползите на своите клиенти и сътрудници. Това е нашата позиция и в съответния проблем, по тази причина най-вероятно ще апелираме решението пред Върховния административен съд в избрания от закона период ", оповестиха от оператора. Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен период от съобщаването му на страните.
Глобата от малко над 800 хиляди лв. е наложена поради преустановяване от страна на А1 на контракт с „ Хенди-Тел “ ЕООД. Твърдението на " Хенди-Тел " е, че контрактът е преустановен в нарушаване на член 37а от Закона за защита на конкуренцията - корист с по-силна позиция при договаряне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР