Най-вероятно ще има понижение на цените на горивата. Очаква се

...
Най-вероятно ще има понижение на цените на горивата. Очаква се
Коментари Харесай

Икономист с положителна прогноза за цените на горивата

Най-вероятно ще има намаляване на цените на горивата. Очаква се криза, ограничаване на потреблението, спад на цените. Това сподели икономистът Михаил Кръстев.

По думите му отстъпката за горивата ще може да се вземе към този момент и от компании, по този начин ще стигне до още повече хора и ще коства повече. " Вземат се данните от 2018 година насам за облагата на енергийните сдружения и се съпоставя с тази от 2022 година и 2023 година и в случай че е в доста огромни размери, се води свръхпечалба. Мярката за горивата е обществена и няма политическа воля да се анулира. Пълен нонсенс е да се твърди, че мярката няма да се финансира от бюджета. По-скоро няма да се вземат от свръхпечалби и да се преразпределят. Дотация на акцизна стока е стопански нонсенс.  " Лукойл " е частна задгранична компания монополист, тъй че можем да се окажем в по-тежка обстановка на по-висока цена или липса на горива. Има ли обаче пари за по-голяма отстъпка? ", попита специалистът в ефира на Нова Нюз.

Според Михаил Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, предлагането да се дава към 35 стотинки отстъпка от всеки продаден литър гориво допуска 1,2 милиарда на годишна база. " Не виждам от коя компания ще се вземат, с цел да се раздадат на елементарните консуматори. 

Той означи, че цените на горивата у нас са по-евтини спрямо тези в Европейски Съюз. " Пари няма от кое място да се вземат, нужна е голяма сума. " Лукойл " натрупа най-много 25-30 стотинки свръхпечалба. Няма по какъв начин да отдели 100 млн. ", безапелационен е Хаджидимитров.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР