Най-вероятно ще има понижение на цените на горивата. Очаква се

...
Най-вероятно ще има понижение на цените на горивата. Очаква се
Коментари Харесай

Икономист прогнозира понижение на цените на горивата

Най-вероятно ще има намаляване на цените на горивата . Очаква се криза, ограничаване на потреблението, спад на цените. Това сподели икономистът Михаил Кръстев за по.

По думите му отстъпката за горивата ще може да се вземе към този момент и от компании, по този начин ще стигне до още повече хора и ще коства повече. " Вземат се данните от 2018 година насам за облагата на енергийните сдружения и се съпоставя с тази от 2022 година и 2023 година и в случай че е в доста огромни размери, се води свръхпечалба. Мярката за горивата е обществена и няма политическа воля да се анулира. Пълен нонсенс е да се твърди, че мярката няма да се финансира от бюджета. По-скоро няма да се вземат от свръхпечалби и да се преразпределят. Дотация на акцизна стока е стопански нонсенс.  " Лукойл " е частна задгранична компания монополист, тъй че можем да се окажем в по-тежка обстановка на по-висока цена или липса на горива. Има ли обаче пари за по-голяма отстъпка? ", попита специалистът.

Според Михаил Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, предлагането да се дава към 35 стотинки отстъпка от всеки продаден литър гориво допуска 1,2 милиарда на годишна база. " Не виждам от коя компания ще се вземат, с цел да се раздадат на елементарните консуматори. 

Той означи, че цените на горивата у нас са по-евтини спрямо тези в Европейски Съюз . " Пари няма от кое място да се вземат, нужна е голяма сума. " Лукойл " натрупа най-много 25-30 стотинки свръхпечалба. Няма по какъв начин да отдели 100 млн. ", безапелационен е Хаджидимитров.

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР