Най-вероятно самият руски президент Владимир Путин е взел решението да

...
Най-вероятно самият руски президент Владимир Путин е взел решението да
Коментари Харесай

Най-вероятно Путин е взел решението за отравяне на шпионина, обяви Борис Джонсън

Най-вероятно самият съветски президент Владимир Путин е взел решението да се употребява невротоксин с военно предопределение при нападението против някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал във Англия, съобщи английските външен министър Борис Джонсън, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Нямаме нищо срещу самите руснаци. Няма да има русофобия вследствие на протичащото се. Конфликтът ни е с Кремъл на Путин и с решението на президента - а съгласно нас то най-вероятно е негово - да подреди потреблението на нервнопаралитично вещество по улиците на Обединеното кралство, по улиците на Европа, за пръв път от Втората международна война насам, сподели Джонсън.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков назова обвиняванията на Лондон към съветския държавен глава " непростимо нарушаване на дипломатическия етикет ".

Ние към този момент неведнъж декларирахме на разнообразни нива, че Русия няма никакво отношение към тази история. Всяка отпратка или споменаване на нашия президент в тази връзка не е нищо друго с изключение на шокиращо и непростимо нарушаване на дипломатическите правила на възпитание, сподели Песков, помолен да разяснява изказването на Борис Джонсън.

Британският министър председател Тереза Мей упрекна публично Русия за офанзивата против Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Тя разгласи преди дни, че в тази връзка Лондон гони 23-ма съветски дипломати и се анулират всички контакти с Русия на високо равнище.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР