Най-вероятната причина за ситуацията в Бургаска област е излялото се

...
Най-вероятната причина за ситуацията в Бургаска област е излялото се
Коментари Харесай

Аларма! Министър Радев Със Спираща Сърцето Информация За Ситуацията В България! За Ужас На Всички Няма Никакви

Най-вероятната причина за обстановката в Бургаска област е излялото се голямо количество дъжд, невероятни дъждове, непознати за региона - 200 литра на кв. метър, което е надалеч от оповестения червен код за 50 литра.

Това сподели в коридорите на Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев, откакто беше изслушан от пленарната зала по искане на Българска социалистическа партия.

Той обърна внимание, че в най-тежко засегнатите села няма язовири, само че странното е, по думите му, че там има тиня и кал. И даде образец със село Черни връх, което е на високо, само че има две жертви, още се търси и дамата.

" Като има такива образци, всеки може да направи нечиста сделка - че има стени на язовири, които са прелели. Но там, където няма - какво е обяснението - единствено от горната страна, единствено от небето ", заключи вътрешният министър.

И добави, че регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков ще внесе през днешния ден сигнал в прокуратурата за изясняване на аргументите.

Стойнев: Скандална е безстопанствеността на язовирите >>>

Пред депутатите Радев заяви, че до края на деня ще бъде отворен пътят Бургас-Средец, а мостовете на село Черни връх и Горно Езерово не престават да се ремонтират.

Кметът на Бургас: Пострадахме зле, само че няма еко заплаха >>>

МВР, полицията и жандармерията и сега са по пътищата и в регионите на бедстващите села в Бургаска община, увери той.

Министърът посочи, че Министерство на вътрешните работи, незабавно след приемане на сигнала, е изпратило пет екипа в Полски извор, село Черни връх и покрайнината и село Камено, над 100 чиновници, 64 пожарникари, има също пожарни коли, тежка техника, коли амфибия, водолазни екипи, мобилизирани са и групи от цивилни жители.

" Щом има жертви, значи нещо някъде страната, общините, всички ние не сме създали - това е естественият извод ", заключи след чуването в коридорите на Народно събрание Радев.

Слави Трифонов: Дъждът – най-големият зложелател на страната! >>

Според министъра е нужен обединен орган, който да управлява и дава отговор за язовирите.

Във връзка с наводненията в Бургаско в Народното събрание бе изслушан и екоминистърът Нено Димов. По думите му най-сериозният проблем сега е новото хранилище за твърди битови боклуци в Бургас, което обслужва 9 общини и сега не работи.

Частично е компрометирана дренажната система на депото. Не се следи приключване от тази дренажна система, само че има съществено свлачище, което би трябвало да бъде укрепено, уточни министърът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР