Най-възрастният човек в Испания се излекува от коронавирус. Случаят със

...
Най-възрастният човек в Испания се излекува от коронавирус. Случаят със
Коментари Харесай

113-годишна испанка пребори успешно коронавируса

Най-възрастният човек в Испания се излекува от ковид. Случаят със 113-годишната Мария Браняс  е неповторим, откакто стана ясно, че преди 100 години е преборила и Испанския грип, предизвикал гибелта на към 50 милиона души.
През последните двадесет години Браняс живее в дом за възрастни хора в град Олот, северно от Барселона. Тя се заразила там и прекарала лека форма на болестта. Първоначално вдигнала температура и й била открита лека зараза на пикочните пътища. Жената била подложена на тест, който удостоверил болест с новия ковид като не се наложило да бъде приета в болница, а просто била изолирана в друга стая. До момента двама души починаха от ковид в същия дом.  
Браняс има три деца, единадесет внуци и 13 правнуци. Като дете тя се е излекувала и от Испанския грип – една от най-смъртоносните пандемии в историята на света.
Испания е измежду най-засегнатите страни в света от пандемията от новия ковид. От началото на разпространяването на вируса в страната са регистрирани към 228 хиляди инфектирани, а близо 27 000 души починаха от болестта. Над 138 000 пък към този момент се възвърнаха изцяло от ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР