Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Колко празни приказки слушаме от политиците? Кой взима третия мандат

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
СоледарРуският петролЛюбомир Николов
" Сигурността на Европа е изправена пред предизвикателство и е застрашена ", сподели Урсула фон дер Лайен при подписването на за усилване на съдействието. Поводът е прочут - войната на Русия против Украйна.

Руските сили са, твърди английското военно министерство. Създателят на частната войска “Вагнер ” Евгений Пригожин също споделя по този начин. Министерството на защитата на Киев обаче споделя, че боевете не престават.

Малкият град се трансформира в последните седмици. Основна роля в офанзивите играят наемниците на “Вагнер ”.

Вътре в Русия - лекари написаха отворено писмо до президента Владимир Путин с искане да спре опозиционер Алексей Навални и да му бъдат оказани нужните медицински грижи.

В прилежаща Грузия - някогашният президент Михаил Саакашвили е в ареста, където е бил токсичен. Красен Станчев изяснява за какво точно сполучливите промени са главен претекст за отравянето му.

Ако харесвате този бюлетин, препоръчайте го на другари и им изпратете
“Лукойл ” цъфти в България
Европа спря да внася нефт от Русия и цената му падна. Страната ни обаче е отвън тази наклонност. по какъв начин България се оказа на трето място в света по импорт на съветски нефт, след Китай и Индия.

В основата на този факт е наличието на “Лукойл ” в България. В същото време съветската компания разгласи, че в Сицилия. Медии в Румъния и Молдова оповестяват, че “Лукойл ” продава активите си и там.

Става дума за петрола. Дали обаче България е преодоляла зависимостта си от съветския газ? Може да гледате изявлението на Николай Лавчиев с за енергиен мениджмънт.

Държавата още веднъж поема контрола над “златния мочур ” на граничния пункт “Капитан Андреево ”, заяви земеделският министър Явор Гечев. Става дума за, която от 10 години се прави от частна компания.

Шест региона на София получават в допълнение 10 милиона лв. за озеленяване. в “Дневник ” дали е инцидентно, че и шестте региона са ръководени от кметове от ГЕРБ.

Ако имате мнение по тези вести, коментирайте на страницата ни във или пишете на.
Всички желаят третия мандат
Президентът Румен Радев към момента пази безмълвие и не споделя нито по кое време, нито на кого ще връчи третия мандат за сформиране на държавно управление. кой ще го получи? Да, има. Може да прочетете за какво.

още веднъж сподели, че чака мандата, с цел да излъчи кабинет. " Той ще бъде механически и няма да позволи политическите разделения, а ще извади пред скоби националния интерес ", сподели Иванов.

Малко по-късно водачът на се извини на Иванов, че го е предложил за министър председател. " Ще желая сключване и то на водачите ", сподели Борисов.

Два дни по-рано Борисов предложи “нов публичен контракт ”. Това даде мотив на философа нова дума - празношумие. Става дума за тези случаи на обществено говорене - по едно и също време изпразнено от наличие, само че шумно повтаряно.

Станете част от общността на Свободна Европа, с цел да получавате всичко напряко в телефона си.
И две за десерт
С кого се среща Владимир Путин - с действителни хора " от обществеността " - както Кремъл се пробва да наподобява, или с артисти, особено позиционирани за " масовка ", когато има потребност? Колегите в “ ” имат забавна история по тематиката.

Колин Уолъмбъри, Тим Дениълс, Нарви. Зад тези псевдоними се крие името на българския публицист. Многобройни са и амплоата му. Наричат го бащата на жанра книга-игра в България. Той е Човек на деня на Свободна Европа.

се за този бюлетин, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " – обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Иван Бедров
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР