Най-важните избори в последните десетилетия в Турция приключват след минути.

...
Най-важните избори в последните десетилетия в Турция приключват след минути.
Коментари Харесай

Изборите в Турция: Хиляди се редят на опашки, за да гласуват

Най-важните избори в последните десетилетия в Турция завършват след минути. Развръзката ще покаже дали завършва 20-годишната епоха на ръководството на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Вотът се състоя при доста висока интензивност - всекидневно за турски избори след 87% на последното гласоподаване. Местни и интернационалните медии демонстрираха фотоси с хиляди редящи се на опашки да гласоподават късно след обяд.

" Дневник " следи онлайн събитията в Турция в очакване на резултатите.
На живо

Гласуването продължава без никакви проблеми. Най-ваоното, хората в земетръсните региони съумяха да гласоподават, това става в този момент. Гласуването е значима, с цел да се покаже силана на турската народна власт ", сподели Ердоган.

 Какво споделиха Ердоган и Кълъчдароглу
© Reuters

" На всички ни липсваше демокрацията. Липсваше ни да сме дружно. Ще видите по какъв начин пролетта ще пристигна в тази страна след днешния ден. Пролетта постоянно ще продължи ", сподели Кълъчдароглу.

 Какво споделиха Ердоган и Кълъчдароглу

Той и третият останал претендент, Синан Окан (Мухарем Индже се оттегли), гласоподаваха в Анкара. Ердоган гласоподава в Истанбул.


Вотът през днешния ден е за парламент и президент, като към момента остава евентуално да има балотаж на вота за държавен глава: претендентите не са единствено двама.

Очаква се доста висока изборна интензивност: през 2018 година беше 87%. Турски и интернационалните медии пишат за опашки пред секциите в Турция, където изборният ден обичайно завършва едвам в 17 ч. българско време.

Подвече за това и другото значимо от изборите в Турция четете.

Ключови думи към публикацията:
Още по тематаОще от Свят15:05, 14 май 23 /
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР