Най-успешният сръбски клуб Цървена звезда (Белград) се раздели с треньора

...
Най-успешният сръбски клуб Цървена звезда (Белград) се раздели с треньора
Коментари Харесай

Цървена звезда скоропостижно уволни треньора

Най-успешният сръбски клуб Цървена звезда (Белград) се раздели с треньора Барак Бахар, който беше назначен през месец май тази година с контракт за три сезона. Бахар си потегля поради поредност неприятни резултати – както в Европа, по този начин и в локалното шампионата на страната.

Цървена звезда има доста по-голям финансов комфорт от огромния противник Партизан, само че през вчерашния ден загуби с 1:2 171-ото дерби на страната и слезе още веднъж на 2-о място след есенния дял на шампионата. В Шампионската лига отборът остана финален в група G единствено с 1 точка в компанията на Манчестър Сити (Англия), Република България Лайпциг (Германия) и швейцарския Йънг Бойс.

В деня след неуспеха против Партизан беше свикана изключителна конференция от генералния шеф на клуба Звездан Терзич.  Барак Бахар ще бъде сменен от добре познато лице - Владан Милоевич, който се завръща на " Мала Маракана ", както е прочут стадион " Райко Митич ", след две и половина сполучливи години в първия си мандат. Милоевич по това време завоюва две трофеи, изведе Звезда в Европа след две години пауза и по-късно два пъти игра с клуба в Шампионската лига.

" Първо и преди въпросите желая да кажа, че не изпълнихме задачите, които си поставихме ", стартира Терзич. " Затова се оправдавам на публиката на Звезда, тъй като и ние като тях чакахме повече. Епилогът на всичко е разтрогването на съглашението с Барак Бахар. Когато няма резултати, първият пострадал е треньорът. Бих желал да благодаря на Бахар за шестте месеца работа тук. Човекът също по този начин направи положителни неща. Pадвам се, че се разделяме като другари ".

" Искам да сложа завършек на спекулациите, че юристите му ще имат цялостни ръце, че ще плащаме неустойки. Договорът е явен - беше за три години. Той ще получава заплата до момента в който си откри работа, само че той просто не е човек, който не желае да работи и скоро ще има нова работа ", съобщи още Терзич.
Бахар, който сега е най-успешният треньор от Израел, стартира обнадеждаващо, макар рецензиите при назначението. Но неприятните резултати през есента и неубедителното му показване на всички фронтове действително предопределиха ориста му.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР