Най-малко двама души са убити, а други 21 са ранени

...
Най-малко двама души са убити, а други 21 са ранени
Коментари Харесай

Поредно масово нападение с нож в Китай, има убити

Най-малко двама души са убити, а други 21 са ранени при нахлуване с нож в болница в югозападната китайска провинция Юнан във вторник, 7 май, съобщи Си Ен Ен.

Нападението, разказано от държавната медия в Китай като „ нечовечен случай “, е станало в локална болница в окръг Джънсионг. Властите към момента събират информация по случая.

„ Много видеозаписи от мястото на случая демонстрират по какъв начин обвиненият е арестуван от полицията “, оповестява телевизия Гуейджоу. Властите към момента не са удостоверили дали задържаният обвинен е нападателят.

 Трима задържани за клането в Китай Светът 1 мин. Трима задържани за клането в Китай  Мъж умъртви деца, родители и преподавател с нож в детска градина в Китай Светът 2 мин. Мъж умъртви деца, родители и преподавател с нож в детска градина в Китай  Трима убити и шестима ранени с нож в детска градина в Китай Светът 1 мин. Трима убити и шестима ранени с нож в детска градина в Китай  Трима задържани за клането в Китай Светът 1 мин. Трима задържани за клането в Китай  Мъж умъртви деца, родители и преподавател с нож в детска градина в Китай Светът 2 мин. Мъж умъртви деца, родители и преподавател с нож в детска градина в Китай  Трима убити и шестима ранени с нож в детска градина в Китай Светът 1 мин. Трима убити и шестима ранени с нож в детска градина в Китай

През последните години Китай се сблъска с няколко всеобщи набези с нож на публични места.

Миналата година шестима души бяха убити и един ранен при нахлуване с нож рано сутринта пред детска градина в южния китайски регион Гуандун. През 2020 година при нахлуване с нож в начално учебно заведение бяха ранени 37 деца и двама възрастни в южния район Гуанси, а през 2022 година при нахлуване с нож, също в детска градина, бяха убити трима и ранени шестима души в източната провинция Дзянси.

През 2014 година е едно от най-кървавите всеобщи набези в Китай. 33 души бяха убити, а 133 ранени откакто въоръжени с ножове нападатели нападнаха ЖП гара в югозападния китайски град Кунмин.

Властите упрекват за това нахлуване терористи от северозападния район Синдзян.

 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР