Най-трудно се разкрива убийство, когато жертвата има много врагове, твърдят

...
Най-трудно се разкрива убийство, когато жертвата има много врагове, твърдят
Коментари Харесай

19 куршума направиха на решето касоразбивач №1 пред бара му в Перник, а приятелката му… СНИМКИ

Най-трудно се разкрива ликвидиране, когато жертвата има доста врагове, настояват криминалисти. Версиите са десетки, всяка от тях наподобява правдоподобно, само че би трябвало да бъде потвърдена, оповестява „ Труд “.

Преди 10 година патрони прекъсват живота на посочения за касоразбивач №1 в Перник Венцислав Димитров-Мечан. Той има доста другари и е душата на компанията, само че си е основал и много врагове. Убийството му, станало пред клиентите на личния му бар и до момента не е разкрито. Шансовете за това понижават с миналото време.

Датата е 19 май 2013 година Денят е събота и заведението „ Лого “ в Перник е цялостно с хора. Сред тях е и Венцислав Димитров-Мечан, който е притежател на бара, с красивата си другарка Александра Таскова.

Половин час след среднощ някой му звъни и той излиза да приказва на открито. След това взема решение да си тръгне и се насочва към джипа си БМВ Х5, паркиран на метри от бара. Отключва автомобила и сяда зад кормилото. Към него се доближава маскиран мъж и дъжд от патрони се изсипва върху Мечан.

Красивата му другарка Александра се разминава за секунди със гибелта.

По-късно криминалистите ще преброят 19 попадения главно в главата на жертвата. Приятелката му Сашка по знамение се разминава със гибелта, тъй като към момента не се е качила в джипа. Всичко се разиграва толкоз бързо, че момичето е в потрес и не може да даде изложение на убиеца. Пред заведението има още хора, които даже не могат да посочат накъде се е отдръпнал килърът.

Минути след стрелбата на мястото на кървавата баня се изсипват десетки ченгета. Униформените стартират трескаво да събират улики. През идващите няколко дни през пернишката полиция минава и целият локален кримиконтингент на разпит, само че и до ден сегашен убийството остава неразкрито.

В полезрението на полицията като обвинени при започване на следствието попадат някогашните приятели на Мечан – Росен Драгомиров-Синдбад и Валентин Кирилов-Пуйката. Тримата бяха обвинени за обира на публичния трезор в Кърджали на 4 януари 2013 година Разследващи подозирали, че мъжът е част от бандата касоразбивачи. По това съмнение Мечан е задържан в Перник и предаден на полицията в Кърджали, само че бързо е освободен, тъй като виновността му не е потвърдена.

Освен този грабеж полицията подозира перничанина и за други удари, един от които е за над половин милион лв.. Говори се, че в средите на касоразбивачите Мечан носи купата „ лекар “. Криминалистите нищят още няколко версии за дръзкия разстрел. В ъндърграунда се приказва, че точно Мечан е бил създателят на похищението на дъщерята на Евелин Банев-Брендо – Лара и е обезпечил квартирата, където момичето е било държано. Криминалисти отхвърлиха обаче това и споделиха, че е просто бандитски фолклор. Не се изключва и вероятността за наранени ползи и непочтено систематизиране на плячката след грабеж да е в основата на покушението. Разследващите ревизират и версия за възмездие от близки на убитата ученичка Мирослава от Перник. Тя беше отвлечена против откуп, само че бандитите я умъртвиха без да дочакат парите.

Според единствения наказан за зверството – Марио Любенов-Заека, в него са взели участие и перничанина Стойчо Стоев-Чочо и Венцислав Димитров-Мечан. По думите на Заека в изявление от пандиза, те деликатно изследват навиците и графика на девойката и я похищават. Името на Димитров обаче не беше забъркано от криминалистите в зверското закононарушение.

Мечан се занимава и с лихварство, като управлява целия кв. „ Изток “ в Перник и отпуска заеми против 20% и е безмилостен към длъжниците, настояват негови съграждани. Криминалисти не изключват и версията преразпределение на наркопазара в региона да е довело до убийството на Мечан.

В търсене на убийците, проверяващите ревизират записите от телефонните му диалози в дните преди нападението. Според осведомени фактът, че той се движел без защита и водач, сочи, че не е бил заплашван преди убийството и не се е тормозил за живота си. Местните в миньорския град от години свързват името на Димитров с наркосделки, лихварство и обири на коли, само че все пак той не е осъждан. Голямата му популярност е на касоразбивач, приказва се, че безусловно флиртувал с ключалките. Мечан обаче отхвърля това и твърди, че доста пъти е желал да опише на антимафиоти кой стои зад касовите кражби, само че те не желали да го чуят, сподели след разстрела му негов прочут.

Пет години преди убийството му, той се разминава на косъм със гибелта. Мястото, определено за покушението и тогава е неговият бар „ Лого “. На 22 юли 2008 година Димитров е прострелян в раменете с три патрона на метри от заведението. Въпреки, че е доста тежко ранен, лекарите съумяват да го спасят.

След тази офанзива на електрическия дирек откъм кафенето против лобното място на перничанина е инсталирана камера. Именно на нея доста разчитаха криминалистите, проверяващи убийството му, само че с изключение на мъж с маска, който бързо изчезва след стрелбата, те не виждат нищо друго. Килърът на Мечан по този начин и не беше открит, макар многото версии по които работеше полицията.

Преименуваха заведението в негова чест

Изпепелиха бара му след убийството

След убийството на Мечан заведението му „ Лого “ беше преименувано на „ Венци “ и по-късно продадено. Неизвестни пиромани обаче хвърлиха коктейл „ Молотов “ през витрината и барът беше изпепелен през юни 2019 година Пожарът е избухнал в 3,30 ч. на улица „ Благой Гебрев “, незабавно на място са пристигнали два противопожарни екипа и криминалисти от Второ районно управление (на МВР). Пожарът е сподавен, само че бяха унищожени мебелите, бяла, черна и компютърна техника, част от дограма и били опушени стени, оповестяват от полицията. Разследващи бяха безапелационни, че палежът е тенденциозен, само че кой и за какво го направи, по този начин и не стана ясно.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР