Най-тежко наказаният дисциплинарно полицай (забрана за повишение за срок от

...
Най-тежко наказаният дисциплинарно полицай (забрана за повишение за срок от
Коментари Харесай

Полицейски началник, наказан дисциплинарно за насилие над протестиращи, почнал работа при главния прокурор Иван Гешев

Най-тежко осъденият дисциплинарно служител на реда (забрана за покачване за период от 2 години) за дейностите му поради огромните митинги против властта от дълго време е сменил работата си към този момент работи в Бюрото за отбрана на очевидци към основния прокурор Иван Гешев. Припомняме, че Гешев беше поканен в Народното събрание точно по тематиката с функционалностите на това бюро, само че чуване до момента няма.

Въпросният служител на реда е Андон Андонов, който е шеф на бранш отдел „ Специализирани полицейски сили ” към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), в свое следствие. Сега обаче Андонов е отхвърлен от работа, тъй като му е повдигнато обвиняване за нанасяне на лека телесна щета на протестиращи против Бойко Борисов и Иван Гешев.
 Адвокати: Гешев е измамник и си опонира Адвокати: Гешев е измамник и си опонира
След оповестения видеозапис с фрагменти с полицейско принуждение над протестиращи предишното лято, ръководителят на Народното събрание Ива Митева свика...

Всъщност, Андонов апелира в съда дисциплинарното си наказване, само че губи дефинитивно делото на 27 юли, 2021 година,. Според дисциплинарната инспекция, Андонов е дал инструкции за извеждане на протестиращи и воденето им под колоните на Министерския съвет, както и че е взел участие в багра над тях, когато към този момент са били с белезници – това се е случило на 10 юли, 2020 година. Най-вероятно става въпрос за случилото се на от полицейско принуждение в Комисията за следствие на полицейското принуждение по време на митингите.

Съгласно вътрешната инспекция на Министерство на вътрешните работи, Андонов наредил най-агресивните протестиращи да бъдат извадени от тълпата, надалеч от останалите - под колоните на Министерски съвет. " При тези дейности и задържането на протестиращите, основен контрольор Андонов и подчинените му чиновници мл. контрольор С. С., дружно с мл. контрольор Д. Д. и мл. контрольор А. А., са употребявали физическа мощ по отношение на протестиращи жители, като им нанасяли удари с ръце и крайници, както и са влачили арестувани по настилката. Изброените чиновници са употребявали палка и белезници, без да се преценяват с съответната конюнктура, темперамент на нарушаването на публичния ред и личността на правонарушителите. След извеждането на лицата и слагането на белезници основен контрольор Андонов, (вкл. и неговите подчинени) не е прекратил използването на физическа мощ - удрял ги е, влачил ги е и ги е хвърлял върху други арестувани, без събитията да постановат това ", написа в правосъдното решение по отношение на обжалването на Андонов да не може да бъде нараснал в служба за 2 години.

Не е ясно дали изброените в това правосъдно решение служители на реда, с изключение на Андонов, са същите четирима, на които в този момент Софийската районна прокуратура сподели, че е повдигнала обвиняване.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР