Най-старата изба в Южна България Вила Ямбол“ организира грандиозен празник

...
Най-старата изба в Южна България Вила Ямбол“ организира грандиозен празник
Коментари Харесай

Изпиха над 3000 литра вино в Ямбол

Най-старата маза в Южна България „ Вила Ямбол “ провежда величествен празник на виното в родния си град Ямбол. Събитието събра над 6000 души в централната градина в неделя. За трета поредна година избата употребява професионалния си празник, с цел да благодари на локалната общественост, чиновниците и всички жители и посетители на Ямбол. Събитието включваше обичайни танци от района, кукери, които показаха ритуали, свързани с виното, музикални осъществявания на национални песни и кулинарно шоу, водено от Ути Бъчваров. Повече от три хиляди литра алено вино се разляха в чест на празника. За специфичното си кулинарно шоу Ути Бъчваров сервира, по думите на самия него, най-внушителното количество свинско с кисело зеле, което в миналото е приготвял. Атмосферата на празничния ден допълниха осъществяванията на Ансамбъл „ Тунджа “ и националната певица Поли Паскова. Традиционно, към наричанията за здраве и изобилие бе включен и характерният за района кукерски обред.

Шефът на винарната Красимир Аврамов акцентира водещата позиция на „ Вила Ямбол “ на пазара с артикули като „ Ямболска гроздова “, винената серия Villa Yambol и изключително най-новите виновност с марката Kabile, пуснатa от предходната година. За това малко време новата серия завоюва голям брой влиятелни награди от интернационалните изложби, в това число три златни медала за Kabile Мавруд и Каберне Совиньон - от Mondial de Bruxelles, Vinalies International и от London experts in wine, както и единственият двоен златен орден на Mondial de Bruxelles за резервата Villa Yambol Каберне Совиньон. На Винария 2017 „ Вила Ямбол” завоюва Златен ритон, 9 златни медала и 4 сребърни за своите виновност, с което получи и извънредната премия „ Бъчва на годината ". Продукцията на избата се осъществя на четири континента – Европа, Азия, Америка и Африка, като „ Вила Ямбол “ си извоюва позицията на една от най-динамично разрастващите се в България. Новината от празника е, че винарната тази година пуска две нови запаси от серията „ Кабиле “, именувана на Тракийския и древен град край Ямбол.

„ Тук е цялостно с тракийски знаци, че по тези земи са се правели още от древността страхотни виновност. „ Вила Ямбол “ продължава тази велика, хилядолетна история. А където има хубаво вино, има хубава храна и готини хора “, описа Ути Бъчваров. „ С този празник желаеме да благодарим на ямболии и на нашия район, че ни оказват помощ да вършим висококачествени български виновност. Щастливи сме, че почтено пазиме традициите във винопроизводството още от 1924 година. “, сподели изпълнителният шеф на „ Вила Ямбол “ Красимир Аврамов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР