Най-скъпото попълнение в историята на Барселона Филипе Коутиньо даде първото

...
Най-скъпото попълнение в историята на Барселона Филипе Коутиньо даде първото
Коментари Харесай

Филипе Коутиньо: В Барса съм най-вече заради най-добрия - Лионел Меси

Най-скъпото попълнение в историята на Барселона Филипе Коутиньо даде първото си обстойно изявление за Барса ТВ. Една от главните аргументи бразилецът да одобри офертата на каталунците е опцията да играе паралелно до Лионел Меси. Барселона ще заплати на Ливърпул 160 милиона евро за правата му.

Ето изповедта на Филипе:

" Една от аргументите, заради които пристигнах да играя за Барса, беше Лионел Меси. Невероятно е, че ще бъда съотборник с най-хубавия футболист в света, с легендата Меси. Голяма чест, в действителност. Много се веселя, че към този момент разговарях с него тук.

Трудно е да ме съпоставят с Роналдиньо. Той написа история в Барселона. Ще съм удовлетворен, в случай че повторя най-малко дребна част от неговите триумфи в клуба.

Казах го по време на първия ми ден на " Камп Ноу ", ще го повторя - Барса е моя детска фантазия. Този клуб е страховит. Винаги приема добре бразилците. Барселона има велика история, толкоз доста извоювани титли. Няма футболист, който да е бил част от тима и да не е останал благополучен вечно от този факт. Когато бях дете, от време на време бягах от учебно заведение, с цел да виждам мачовете на Барса.

Аз съм спокоен човек. Работя интензивно, с цел да сбъдвам фантазиите си. Искам да получавам това, което искам мощно. Посветен съм на футбола. Този спорт е моята пристрастеност. Много значимо за мен е и фамилията ми. То е в основата на триумфите, които съм постигнал и, уповавам се, ще реализира. Родителите ми постоянно са били зад мен и са ме подкрепяли. Щастливи са, че в този момент съм част от толкоз популярен клуб. Когато бях дребен, помня, че татко ми работеше крепко, с цел да не ни липсва нищо. Майка ми беше с нас у дома и се грижеше за всички. Имам двама братя, които живеят надалеч от вкъщи. И още един, който си е у дома.

Започнах да играя футбол на 6 години във Васко да Гама. Родителите ми също са влюбени във футбола. Трябва да мислиш бързо, да владееш топката, да знаеш какво да правиш с нея на терена. Започнах в зала, след това стигнах до игрището на открито. Дори през нощта сме играли в залата, по няколко мача. Футболът ми даде всичко. Живея в безвредна страна поради него.

Като дребен имах и друга фантазия - да се фотографирам с Роналдиньо. И нея реализирах, още тогава. Подписах първи професионален контракт, след това пристигнах в Европа - в Интер. Там ми беше мъчно. После отидох в Еспаньол за 5 месеца. Хареса ми.

Най-добрите години в кариерата ми минаха в Ливърпул. Хората там бяха доста по-добри от хората в Рио. Винаги усмихнати, постоянно желаят да ти оказват помощ. Адаптирах се бързо с помощта на Лекас Лейва и Луис Суарес. Те ми помогнаха доста за всичко. С Луис сме положителни другари, демонстрира на света какъв футболист е. Бяхме доста щастливи, когато играехме дружно. Ливърпул ме построи и обогати.

Татуировки? Имам доста. Тази, която одобрявам най-вече е на щерка ми. Имам имената на жена ми и родителите ми. Това бяха първите, които направих. Имам и една фраза на испански: " Никога не спирай да мечтаеш ". Дъщеря ми я обожава. Когато стъпя на терена, благодаря на Бог за здравето и опциите, които ми е дал ". /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР