Най-сериозният фактор за замърсяване на въздуха в България са отделяните

...
Най-сериозният фактор за замърсяване на въздуха в България са отделяните
Коментари Харесай

Доклад: Държавата не взема достатъчно мерки срещу замърсителите на въздуха

Най-сериозният фактор за замърсяване на въздуха в България са отделяните нездравословни излъчвания при битово отопление и ограниченията на национално и локално равнище не са ориентирани тъкмо към преодоляване на този съответен проблем . Това демонстрира отчет Сметната палата, изработен взаимно с Европейската счете палата и още 14 сметни покои на страни-членки на Европейски Съюз. Докладът преглежда обстановката с чистотата на въздуха в тези 15 страни, в това число България.
От по-малко значение, само че въпреки всичко задоволително значимо, е факторът нездравословни излъчвания от колите, като още веднъж има забележка, че няма задоволително положителни ограничения по отношение на остарелия авто парк. Най-минимално нездравословно въздействие оказват нездравословните излъчвания от индустриалното произвеждане.
В отчета има и съответните рекомендации за възстановяване на нещата. Що се отнася до битовото отопление, рекомендацията е газифициране – както на семействата, по този начин и на публичните здания. 225 здания са свързани към централната отоплителна мрежа в София и 102 здания са свързани към газовата мрежа в Стара Загора, регистрират инспекторите. И категорично предлагат да се инсталират устройства за пречистване на въздуха към комините на постройките в София, Пловдив, Стара Загора, Благоевград и Велико Търново.
По отношение на превоза рекомендацията е транспортните средства на градския превоз да са най-малко със стандарт Евро 5, както и да има уголемение на метрото в София. Освен това – създаване на велоалеи и увеличение на озеленяването, като и в това отношение има констатация за незадоволително свършена работа – особено във връзка с инфраструктурата.
В отчет на Европейската счете палата, оповестен през септември 2018 година, е установено, че замърсяването на въздуха е предизвикало преждевременната гибел на 400 000 души годишно и ограниченията, подхванати от Европейски Съюз за битка с казуса, не са постигнали упования резултат. Анализирани са също световните резултати от замърсяването на въздуха. По време на първата интернационална конференция за замърсяване на въздуха и човешкото здраве, извършена през есента на 2018 година, Световната здравна организация афишира, че един от всеки девет смъртни случаи в света се дължи на замърсяване на въздуха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР