Най-прочутият индийския йога Садхгуру тръгва на просветителско пътешествие от Лондон

...
Най-прочутият индийския йога Садхгуру тръгва на просветителско пътешествие от Лондон
Коментари Харесай

Caution Planet: Най-известният йога рокер тръгва от Лондон з...

Най-прочутият индийския йога Садхгуру потегля на просветителско странствуване от Лондон за Индия. Една от 25-те страни, през които ще мине, е България.

Надяваме се учителят да посети и Пловдив, споделят неговите почитатели, които са обединени от самодейност “Caution Planet Bulgaria”.

Истинското име на йогата е Джаги Васудев. Той е фамозен с това, че дълги години обикаля индийските села с мотоциклет и по този начин преподава упражненията и учението си.

Садхгуру ще тръгне от Лондон за Индия с мотоциклета си на 21 март – деня на пролетното равноденствие.



Има ашрам Иша Йога Център в Южна Индия. Преди години забелязал, че дъждовете и сушата унищожават почвения пласт на този регион. Започнал да засажда дръвчета, с цел да го избави. Така се ражда самодейността му „ Rally for River” или „ Caution Planet”.

Според индиеца, почвеният пласт на света е приблизително 1 метър. Ако го разрушим, ще умрем от апетит. Целта му в този момент е да започва международна самодейност за засаждане на дръвчета и запазване на почвите.



Училището по йога към фондация Иша

Садхгуру е доста спорна персона. Обвиняван е в краен индуистки национализъм. Нарича ислямското господство над Индия „ деспотична окупация, която е доста по-лоша от английския колониализъм “.

Обвиняван е и в псевдонаучност за това, че желае да спре възбраната за потреблението на токсичния метал живак. Твърди, че той оказва помощ при лекуването на депресии.

Твърди, че на 23 септември 1982 година е получил своето прояснение, когато в продължение на 10 минути не е знаел в тялото си ли е, или не.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР