Най-прочутата картина в парижкия Лувър Мона Лиза вече раздава загадъчната

...
Най-прочутата картина в парижкия Лувър Мона Лиза вече раздава загадъчната
Коментари Харесай

След рециклиране на стъклената защита усмивката на „Мона Лиза“ стана по-лъчезарна

Най-прочутата картина в парижкия Лувър ”Мона Лиза ” към този момент раздава загадъчната си усмивка зад ново, по-прозрачно бронирано стъкло, заяви Ройтерс, представена от ”Дарикнюз ”.
Картината на Леонардо да Винчи е зад защитно стъкло от 50-те години на предишния век, когато клиент я залива с киселина. Следват още няколко опита шедьовърът да бъде развален.

Технологията за произвеждане на бронирани стъкла доста се усъвършенства и по тази причина предходното стъкло, навършило 15 години, бе сменено, споделя Венсан Делиювен, куратор за италианското изкуство от ХVI век. " Сега " Мона Лиза " е зад извънредно транспарантно стъкло, което в действителност оставя усещането, че си доста по-близо до картината ", изяснява Делиювен.

И през 2019 година Лувърът продължава да бъде най-популярният музей в света, като през предходната година счупи личния си връх за посещаемост и е посрещнал 10,2 млн. души.

На 24 октомври в Лувъра се открива галерия с произведения на Леонардо по случай 500-годишнината от гибелта му. В нея ще бъдат показани 120 произведения, измежду които с изключение на картини са подредени статуи и ръкописи, предоставени от европейски и американски галерии.

" Мона Лиза " посреща феновете си на нормалното място в крилото " Денон ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР