Най-после започва делото срещу Катя Лерца, която блъсна с джипа

...
Най-после започва делото срещу Катя Лерца, която блъсна с джипа
Коментари Харесай

Катя Лерца, брутално прегазила с джипа си полицай, най-после се изправя пред съда!

Най-после стартира делото против Катя Лерца, която блъсна с джипа си и умъртви на място пътен служител на реда в Пловдив. Срещу нея е повдигнато обвиняване за това, че на 13.05.2017 година в южното платно за придвижване на бул. " Санкт Петербург ", при ръководство на моторно транспортно средство - автомобил " Киа Спортидж ", е нарушила разпоредбите за придвижване: 
- Чл. 20, ал.2, изр. 2-ро от ЗДвП: " Водачите са длъжни да понижат скоростта и при положение на нужда да спрат, когато възникне заплаха за придвижването ",
- Чл. 21, ал.1 от ЗДвП: " При избиране на скоростта на придвижване на лидера на пътно транспортно средство е неразрешено да надвишава следните стойности на скоростта в км/ч - за пътно транспортно средство от категория " В " в обитаемо място - 50 км/ч,
- Чл. 23, ал.1 от ЗДвП: " Водачът на пътно транспортно средство е задължен да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго транспортно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то понижи скоростта или спре внезапно "
и по несъобразителност е предизвикала гибелта на Делян Палазов - закононарушение по член 343, ал.1, б. " В ", вр. член 342, ал.1 от Наказателен кодекс.
Загиналият бил чиновник на бранш " Пътна полиция " при ОДМВР - гр. Пловдив, на служба младши автоконтрольор. На 13.05.2017 година потърпевшият и сътрудника му К.Ц. работили по сигурността на придвижването при осъществяване на национален събор " Пловдив 2017 ", който се провеждал в парк " Лаута ".
Делото е планувано за на следващия ден от 9,00 часа за разглеждане в разпоредително съвещание единствено с присъединяване на страните за разискване на въпросите по член 248, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР