Най-показателен критерий за състоянието и просперитета на страната са именно

...
Най-показателен критерий за състоянието и просперитета на страната са именно
Коментари Харесай

Румен Радев подкрепя финансова децентрализация

Най-показателен аршин за положението и просперитета на страната са точно дребните обитаеми места . Върху тях рефлектират всички проблеми и триумфи.
Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна с представители на Националното съдружие на кметствата в Република България и на Сдружението на кметовете и кметски наместници на дребните обитаеми места.

Държавният глава изрази и поддръжката си по-голяма част от обитаемоте места в България да избират сами своите кметове , в границите на обективен избирателен развой.

" Възможността всяко обитаемо място да взема решение по какъв начин да изразходва средствата за развиването си е извънредно значима. Тази автономия ще направи хората по-активни и ангажирани с значимите дела , свързани със средата в която живеят ", съобщи президентът.

Каквито и институции и закони да се основават на високите равнища на страната, не би трябвало да забравяме, че кметовете и ръководството на дребните обитаеми места са тези, които директно работят с хората , призна Румен Радев по време на срещата.

Трудностите, положителните практики в локалното самоуправление и вероятностите за възстановяване на изискванията за живот в дребните обитаеми места бяха във фокуса на диалога.
Кметовете на дребните обитаеми места приканиха за по-голяма финансова самостоятелност и заслужено бюджетиране за кметствата , възстановяване на сигурността и поддръжка в битката с битовата престъпност в българските села, както и за по-широк достъп до опазване на здравето .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР