Най-новото попълнение на ВК Хебър - либерото Теди Салпаров обясни

...
Най-новото попълнение на ВК Хебър - либерото Теди Салпаров обясни
Коментари Харесай

Салпаров: Хебър като клуб е над средноевропейското ниво

Най-новото попълнение на ВК Хебър - либерото Теди Салпаров изясни за какво е предпочел да продължи кариерата си при пазарджиклии през новия сезон.

" Хебър има огромни упоритости освен в българското състезание, само че и в европейските шампионати. Това ме блазни – постоянно да играя на равнище, а такова има в в Пазарджик. Искам да реализира нови триумфи и богатата ми визитка да остане в историята. В европейските шампионати с Хебър да създадем нещо ново и нещо запаметяващо се. Това за мен е огромно предизвикателство. Видно е, че този клуб работи ужасно, има упоритости, а чисто като организация се откроява. Смятам, че е над средноевропейско равнище. Радвам се, че ще бъда част от Хебър и се надявам на доста сполучлив сезон ", показа някогашният национал.

Той не скри, че назначението на Камило Плачи за старши-треньор на тима е повлияло на неговото решение.

" Привличането на подобен прочут и потвърдил се експерт, като Камило за клубен треньор, е все едно Гуардиола да пристигна в България. А с него бе даден старт и на още по-класна селекция. Идването на Виктор Йосифов, италианският национал Якопо Массари, привличането другите момчета. Смятам, че с шанс и късмет ще създадем положителни резултати в европейските клубни шампионати.

Радвам се, че управление на Хебър го убеди да поеме отбора, тъй като Камило имаше предложения от огромни грандове като турския ЗираатБанк и от Полша. Но той избра Пазарджик. Всичко това е с помощта на напъните на президента на ВК Хебър Александър Иванов и кмета на града Тодор Попов. Именно те съумяха да го убедят, аз единствено подчертах за положителната организация и и страхотните условия в клуба.

Ако управлението на клуба резервира и Тодор Алексиев, то 80% от ядрото на националния отбор от Лондон ще бъде точно в състава на Хебър. Доволен съм, че съумях да убедя Виктор Йосифов да остане в България. Да създадем нещо хубаво с български тим и да реализираме триумфи, каквито липсват отдавна насам. Да си напишем имената със златни букви в родния волейбол. "

Теди Салпаров показа и упованията си за евритурнирите.

" С оглед на селекцията имаме положителни благоприятни условия, въпросът е против кого ще се надигнем в предварителните два кръга. Но като цяло, поради на новия формат на Шампионска лига, в пресявките няма да има мощен отбор от от рода на Тренто или Динамо (Москва), както беше предходния сезон, и които е мъчно да ги преодолееш. При добър чоп и с малко повече шанс, може да влезем в групите и това са ни упоритостите. "

Поддържаш ли форма сега или почиваш?

Не, не почивам. Поддържам форма във фитнеса и вървя два пъти седмично да играя плажен волейбол. Старая се да не излизам от несъмнено равнище, а и не мога да си го разреша.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР