Най-новият албум с подбрани песни от всички фолклорни области на

...
Най-новият албум с подбрани песни от всички фолклорни области на
Коментари Харесай

Младият талант Дафина запя Мерак ми е

Най-новият албум с подбрани песни от всички фолклорни области на страната на музикалния пазар у нас се споделя „ Мерак ми е “ и е на безспорния гений Дафина Димитрова. Родена е в Радомир, само че през последните години  покори  най-престижните състезания и фестивали в страната с гласа си.  

Тя е квалифициран бакалавър по специалността Педагогика на образованието в ЮЗУ „ Неофит Рилски ” - Благоевград, където приключва и спомагателна компетентност Народно пеене. След това продължава образованието си в СУ „ Св. Климент Охридски ” в магистърската компетентност „ Музикални и компютърни технологии ”. 

Два пъти е награждавана със сребърен орден на фестивала за национални песни и танци „ Орфеево изворче ” и „ Орфеева заложба ” в Пловдив.  

По време на следването си е вземала присъединяване като помощник и реализатор в Международен юношески фестивал „ ЕвроАрт ” - Благоевград. Освен това е взела участие и в научни проучвания на тематика „ Запазване на българския фолклор ”, провеждани под управлението на преподаватели от ЮЗУ  „ Неофит Рилски ”. 

През миналите две години взе участие сполучливо в интернационалния фестивал „ Пирин Фолк “, Сандански. 

Едни от песните, които включва в първия си самостоятелен  албум, са: „ Мерак ми е ”, „ Мари момиченце “, „ Залюбих, мамо “, „ Мари, моме “, „ Гиго, мамин Гиго “ и „ Хранила мама, гледала “ от репертоара на ненадминатата тракийска певица Недялка Керанова.  Твърди, че го прави от почитание към огромния гений на Тракия, и с реверанс запява песните. 

През 2013 година взе участие на интернационалния фестивал „ Филиграни ” - Скопие, Македония, и получава най-голямата премия - на публиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР