Най-новите схеми на "ало" измамниците и начините за предпазване от

...
Най-новите схеми на "ало" измамниците и начините за предпазване от
Коментари Харесай

Обясниха на пенсионерите как да разпознаят "ало" измамника

Най-новите схеми на "ало " измамниците и методите за предотвратяване от тях показаха пред възрастните хора от Малко Търново началникът на Районното ръководство в града гл. контрольор Мавер Тодоров и пресаташето на ОДМВР - Бургас Цветелина Рандева в среща, инициирана от народния представител от ГЕРБ-Бургас Диана Саватева. Към полемиката в Дневния център за възрастни хора се причисли и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

"Това е петата среща от стартиралата в края на м.г. самодейност на бургаските депутати от ГЕРБ. Началото бе сложено в Поморие, където националният представител Ася Пеева се срещна с двата пенсионерски клуба. След това, дружно с шефа на РУ-Царево Красимир Киров и криминалиста Георги Дуков, разговаряхме за рисковете от измами с възрастните хора в Царево, а четвъртата среща бе в пенсионерския клуб в бургаския ж.к. „ Изгрев “ ", напомня Диана Саватева.

„ Помощ на полицията за залавяне на "ало " измамници “ продължава да е най-актуалната лъжлива скица ", разкри пред пенсионерите Цветелина Рандева. Тя в детайли описа на възрастните хора хитростите, с които подхождат мошениците, с цел да измъкнат нужната информация и в последна сметка да приберат спестяванията им. Полицаите приковаха вниманието на аудиторията с любопитен случай от града, при който е предотвратена машинация за 40 000 лв.. Получил позвъняване по схемата "оказване на подпомагане на служители на реда при задържането на телефонни измамници ", възрастен мъж от Малко Търново се опитал да изтегли огромната сума пари от локален клон на банка. След отвод от там пенсионерът стигнал с персоналния си автомобил до Бургас, където банковите чиновници също се усъмнили в неналичието на рационална причина за теглената сума и уведомили Министерство на вътрешните работи. Благодарение на бързата реакция и настойчивостта на полицията закононарушението е било предотвратено.

Главен контрольор Мавер Тодоров даде на пенсионерите дежурния телефона на Районно ръководство в Малко Търново. Така те могат да търсят помощ освен на незабавния 112, само че и на номер 0882997513, който също е деен през цялото денонощие. „ Веднага се обадете на родственик, комшия или другар, в случай че получите подозрително позвъняване “- предложи на възрастните хора комисар Васил Попов от ГПУ Малко Търново, който също взе участие в срещата.
"Ако получите подозрително позвъняване, спомнете си за тази наша среща, за този диалог и рекомендациите на полицейските чиновници ", моли към възрастните хора Диана Саватева.

Полицаите предизвестиха пенсионерите и за появяването на още една незаконна скица. В този случай нарушителите работят лице в лице с жертвите си. Те се показват за чиновници на пенсионните или обществени служби. Уверяват набелязания човек, че има нарастване на пенсията от 50 лева, само че защото нямат точната банкнота му дават столевка, от която той да върне ресто. Това се трансформира в мотив да влязат в жилището му и да извършат кражба, а и столевката се оказва подправена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР