Най-нормалното нещо е, когато народът не те иска, да си

...
Най-нормалното нещо е, когато народът не те иска, да си
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Най-нормалното нещо е, когато народът не те иска, да си тръгнеш

Най-нормалното нещо е, когато народът не те желае, да си тръгнеш. Това разкри министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, който приказва преди европейската подготовка сред България и Унгария довечера от 19:00 часа на Националния стадион „ Васил Левски “ при закрити врата в предаването „ Тази заран “ по bTV.


„ Вчера стана ясно, че от Столична дирекция на вътрешните работи в никакъв случай не са казвали, че мачът не може да се организира с аудитория. Никога не са отказали да охраняват мача. Трябва да забележим и другата страна - това криене зад решението на УЕФА дали е предизвикано от БФС с предварителна преписка с тях “, стартира Илиев и продължи:

„ Ще виждам мача, само че няма да съм на стадиона. От морална позиция не е окей аз да се изтипосам вътре, а почитателите да не са. Ако някой стачкува против нещо, най-вероятно има право да стачкува. Ако през днешния ден затваряме вратите, на идващия мач какво ще създадем? Хората ще спрат да стачкуват ли? Аз се колебая. Най-голяма е моралната вреда върху хората. Трибуните са строени, с цел да бъдат цялостни, а не да ги държим празни. Когато хората ясно споделят своето предпочитание, няма нищо неприятно човек да отстъпи мястото си и да даде късмет на някой, който може би ще се оправи по-добре. Смятам, че по този начин е редно “.

Илиев разяснява и опцията ММС да отнеме лиценза на БФС. „ Има доста ясни правила, при които Министерството на младежта и спорта може да отнеме лиценза на една федерация. В историята има такива намеси на други министри в други спортове. Всеки опит на страната да се меси в спортна федерация не е завършвал добре. Ако ние вземем лиценза на БФС, до какво би довело това? Аз нямам право да желая оставката на който и да е президент на федерация “.

„ Най-нормалното нещо е, когато народът не те желае, да си тръгнеш. Те са там поради хората. Смисълът на тяхното битие е да има футбол, добър футбол, който да радва хората. Изключват клубове и затварят игрища... Като жител имам доста мощно изразена позиция по този въпрос. Ако не бях министър на спорта, щях да се причисля към митинга “, сподели още някогашният авто играч. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР