Най-ниските температури през февруари у нас ще бъдат между минус

...
Най-ниските температури през февруари у нас ще бъдат между минус
Коментари Харесай

От минус 14 до плюс 20 градуса през февруари

Най-ниските температури през февруари у нас ще бъдат сред минус 14 и минус 9 градуса, а най-високите - сред 15 и 20 градуса. Това оповестиха от отдела "Метеорологични прогнози " в Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.
Тази година се чака междинната месечна температура през феврури да бъде към и над нормата, която в Северна България и по високите полета е от 0 до 2 градуса, в Южна България и по Черноморието - сред 2 и 5 градуса, а в планините - сред минус 8 и минус 3 градуса.
Месечната сума на преваляванията ще бъде към и под нормата, която за равнините е сред 30 и 50 литра на квадратен метър, в планините - сред 40 и 70 литра на квадратен метър, а за Рило-Родопския масив и Странджа е от 60 до 100 литра на квадратен метър.
През първото десетдневие на февруари времето ще остане с нараснала динамичност, приблизително за интервала температурите ще са по-високи от нормалните. Месецът ще стартира с превалявания, най-вече от сняг, и със захлаждане. Впоследствие още веднъж ще се затопли и през втората половина от десетдневието ще бъде по-топло от нормалното, изключително в Северна и Източна България. Вероятност за превалявания, последвани и от краткотрайно намаляване на температурите, има към 8 февруари. Ще има и дъжд, и сняг, само че вероятността да се задържа снежна завивка е дребна.
През второто десетдневие температурите ще се двоумят към стойности, близки до нормалните. Относително по-топло ще бъде първоначално в края на десетдневието, а към средата температурите ще са по-ниски. Повишена възможност за превалявания има в интервала 13-17 февруари, както и в края на десетдневието. Отново ще има и дъжд, и сняг, само че без трайна снежна завивка.
През последното десетдневие на февруари времето ще се задържи с температури близки до нормалните. По-голяма е вероятността за превалявания към 24-25 февруари, предвиждат синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР