Най-накрая дойде октомври – месецът, в който всички развихряме въображението

...
Най-накрая дойде октомври – месецът, в който всички развихряме въображението
Коментари Харесай

Хелоуин грим – стъпка по стъпка

Най-накрая пристигна октомври – месецът, в който всички развихряме въображението си, хващаме боички и гримове и започваме да творим върху лицата си чудати и страховити облици за Хелоуин.

Да, знаем, че не е обичаен български празник. Но пък за тези, които не пропущат опция да се развихрят с гримове и костюми, това е един страховит мотив! Ако пък ви харесва страховитата визия на Наталия от, ето по какъв начин да я постигнете сами:

Първо, разделяме лицето си на две елементи, като по-малката част в региона на окото, малко от челото и бузата оцветяваме в доста ярък декор дьо загар, съвсем бял.

Другата, по-голяма част от лицето си, оцветяваме с багра за лице в оранжев цвят .

Оставяме свободна единствено зоната към окото, която запълваме с черна багра за лице , не пропущаме да извърша и вътрешността на окото при миглите, с цел да няма на никое място празно пространство.
 Хелоуин Thinkstockphotos-->
Следва изрисуване на нос в черно по този метод. За край прибавяме и трети детайл в черно, с цел да стартира от ден на ден лицето да замязва на издълбана тиква фенер, а точно устата - по продължение издърпваме две линии, а по-късно с фина четка изрисуваме и още, с цел да е като раздрана.

Сега към този момент стартира по-артистичната част, с цел да създадем триизмерност и по-добра заблуда за тиква върху лицето ни. Изрисуваме няколко линии с черна багра по продължение, след това ги преливаме добре с червеникави и кестеняви сенки, сътворяваме оптимално заблуда за по-реалистична тиква. Колкото по-добри сте в рисуването на натюрморт, толкоз повече това ще ви свърши работа общо взето.
 Хелоуин грим Thinkstockphotos
А откакто сте подготвени и с тази част, не остава друго с изключение на да гримирате другото си око в топли кафяви и бронзови тонове, с цел да в в оптималната естетика с цялостната визия.

Финалните линии са да изрисуваме линии, като че ли тиквата в действителност е маска, която се е счупила. Добавяме и светлосенки, с цел да бъде по-реалистично всичко.
 Хелоуин грим Thinkstockphotos

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР