Най-модерните измами в интернет са фокусирани повече върху компании, които

...
Най-модерните измами в интернет са фокусирани повече върху компании, които
Коментари Харесай

Експерт: Не бързайте да натиснете линка, когато получите спешен имейл

Най-модерните измами в интернет са фокусирани повече върху компании, които дават услуги на други компании. Тези компании в последно време стават постоянно обект на офанзиви, защото техните клиенти са стотици компании, разяснява в " Денят стартира " Пламен Тошев, шеф на компания за киберсигурност.

От друга страна, кражбата на финансови средства от обособените хора постоянно са били съвременни - от банковите ни карти. Методите са посредством инсталиране на програмен продукт. Напоследък по-модерният способ е да ни конфигурират някаква стратегия, която ни криптира компютъра, след което желаят откуп, изясни специалистът.

" Индивидуалните хора в една компания постоянно са най-честият обект на офанзива. Прониквайки през един човек, като се употребяват неговите слаби знания за работа в интернет пространството, хакерите доближават до информацията на цялата компания. Фишинг имейлите са доста известно средство за това нещо. Когато получим имейл от някаква финансова институция и изключително когато наподобява много незабавен е хубаво да проверим два пъти информацията, преди да кликнем върху линковете ", изясни специалистът.

Ако сте натиснали на линка в имейла, значимо е да не въвеждате персонални данни за достъпа до съответния уебсайт. Ако не сте отворили линка, няма място за терзание, посочи Пламен Тошев.

Рискове постоянно има, въпросът е човек да си зададе въпроса до каква степен е подготвен да го поеме и какво рискува, добави още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР