Най-много пътнотранспортни произшествия в страната настъпват в часовия пояс между

...
Най-много пътнотранспортни произшествия в страната настъпват в часовия пояс между
Коментари Харесай

Шофьорите да внимават! Най-много катастрофи стават между часовете 16 - 20 ч.

Най-много пътнотранспортни катастрофи в страната настъпват в часовия пояс сред 16 и 20 часа. Това уточни Малина Крумова, ръководител на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", по време на откриването на Годишните награди за принос в пътната сигурност.

Събитието се провежда от Българска браншова асоциация " Пътна сигурност ", а в него присъединяване взеха и двама зам.-министри - на превоза, осведомителните технологии и известията - Ангел Попов, и на районното развиване и благоустройството - Валентин Йовев.

През зимния сезон метрологичните условия постоянно са причина за пораждане на произшествия. " Всички сме изтощени в края на деня, а трафикът обичайно в тези часове е по-интензивен. Но дано не забравяме, че в този интервал на годината по-рано се стъмва и видимостта е доста по-малка. Това е още един фактор, който подценяваме и който може да докара до съдбовни последици “, акцентира Крумова.

" Последните два месеца са тежки от позиция на следствията от пътнотранспортните катастрофи. Искам да употребявам мотива, с цел да засилим още един път вниманието на водачите – да потеглят на път отпочинали и постоянно да се преценяват с пътните условия ", добави тя.

По думите ѝ не по-малко значими са и инфраструктурните усъвършенствания. За образец бе дадена ремонтираната права сред Пловдив и Асеновград, на която в пъти са намалели пътните произшествия.

Друг образец за тежък сектор във връзка с пътния травматизъм е Кресненското дефиле. За последните 10 година на правата с дължина от 16 км са станали над 550 тежки случая, а съществена причина са рискови изпреварвания.

По думите й равнището на пътния травматизъм в България продължава да е високо.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР