Най-малко в момента имаме полза от нови избори. Българите са

...
Най-малко в момента имаме полза от нови избори. Българите са
Коментари Харесай

Радев: Явно Корнелия Нинова се опитва да избяга от подписа си под разрешителните за износ на оръжия |

Най-малко сега имаме изгода от нови избори. Българите са изморени от избори. Това е последна мярка, само че над всичко би трябвало да бъде българският интерес.

Това съобщи президентът Румен Радев, откакто дружно с вицепрезидентът Илияна Йотова сервираха цветя пред Паметника на незнайния войник по случай отбелязването на 77 години от успеха над нацизма.

Държавният глава разяснява и енергийната рецесия, като изясни, че България би трябвало да търси решения, които са в наш интерес.

" За страдание през годините ние не успяхме да реализираме диверсификация. Нашата взаимозависимост е огромна. За разлика от други страни в Европейски Съюз българите са най-бедните и енергийно най-бедните. Борбата е да не допуснем фрапантно увеличение на цените на доставките, а да се запазят същите ", сподели още той. 

Според него, в случай че не бъде изработен компромис за България, има риск от " чудовищна инфлация ", при която хиляди дребни и междинни предприятия - структуроопределящи предприятия, няма да устоят.

" Това значи тежка икономическа и обществена рецесия с всички последици, в това число и за ръководещите ", уточни още президентът.

Според него държавното управление би трябвало да има доста ясна визия по какъв начин живеят българите, какво желаят и да се вслушва в техния глас.

" Твърденията на Корнелия Нинова са неточни и елементарно проверими ", сподели Радев по отношение на изказванията на вицепремиера и министър на стопанската система, че страната ни не изнася оръжие за Украйна.

" Явно тя се пробва да избяга от подписа си под разрешителните за експорт на оръжия за трети страни, които тя знае, че стигат до Украйна. Тук не става дума за контракти за експорт, тъй като това са частни компании. Важен е подписът в междуведомствената комисия, която тя ръководи, с който автограф е позволен експорт ", допълни той. 

Радев разяснява и на Северна Македония Буяр Османи, като съобщи, че е извънредно несвоевременно и нездравословно да се приказва за България.

" Натискът беше още по-голям предходната година. Аз и служебното държавно управление удържахме два следващи съвета за разширение. И аз, и служебното държавно управление показахме и обяснихме доста добре позициите на България, тъй че те би трябвало да се възприемат. Тук става въпрос за права на индивида, език на омразата (...) Това са неща, несъвместими с европейските правила и полезности ", каза той. 

Президентът добави, че чака държавното управление да осъзнава и да отстоява българския интерес.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР